Excel, Word och de andra Officeprogrammen kommer i nya versioner under 2021.

Ny version av Microsoft Office

Nästa år uppdateras kontorsprogrammet Microsoft Office, något som många har väntat på. Men det finns ju fler versioner av Office, så vilken ska man välja? Vi reder ut begreppen.

Tycker du att det är krångligt att reda ut vilket av Microsofts Officepakets om passar dig är det inte så konstigt. Det finns nämligen tre utgåvor att välja mellan:

  • Microsoft Office Online är gratis och påminner om Googles kontorspaket på internet. Det enda som krävs för att köra Office Online är ett Microsoftkonto.
  • Office 365 är en prenumerationslösning på Officepaketet som kostar ett visst belopp varje månad.
  • Microsoft Office, det vill säga det klassiska programpaketet som precis som tidigare kostar ett engångsbelopp.

Det är den sistnämnda utgåvan som kommer i en ny version under andra halvåret 2021.

Det meddelar Microsoft på sin hemsida.

Programpaketet Office kritiseras

Den aktuella versionen av programpaketet Microsoft Office är 2019. Microsoft har inte avslöjat vad den nya versionen kommer att heta, men oddsen är extremt låga för namnvalet Office 2021.

Microsoft har fått en del kritik för att de försummar Office 2019. Det beror inte på att programmen i paketet är dåliga, tvärtom är de genomarbetade och välgjorda precis som vanligt.

Men medan den prenumerationsbaserade Office 365 kontinuerligt uppdateras, har programpaketet Office 2019 varit i stort sett oförändrat sedan det släpptes.

I Office 365 ingår dessutom Outlook och OneNote samt en terabyte lagringsutrymme i OneDrive.

Priserna varierar

Jämför de olika alternativen av Microsoft Office på den här webbsidan.

Det finns inga uppgifter om vad nästa års version av Microsoft Office kan komma att kosta. Office 2019 kostar 1 399 kronor medan Office 365 kostar 649 kronor om året. Båda priserna avser enskilt bruk.

De olika utgåvorna av Microsoft Office har numera skarp konkurrens från bland annat Googles internetbaserade motsvarighet. Googles kontorspaket kan du läsa mer om i vår skola i tio delar.

Kanske är du intresserad av...