Microsoft Office-appen på tre olika Android-telefoner

Microsofts nya Office-app gör det enklare att använda Word, Excel och PowerPoint på Android och iPhone.

© Microsoft

Få hela Microsoft Office-paketet på din mobil

Nu kan du använda Word, PowerPoint, Excel och andra program i Microsoft Office-paketet med en app för Android och iPhone.

Först släpptes den som en testversion, sedan blev testversionen hemlig, men nu är den färdiga versionen äntligen här - Microsoft Office-appen till Android-telefoner och iPhone.

Tills nu har det bara varit möjligt att använda de olika programmen från Office-paket som individuella appar, men nu har Microsoft samlat dem i en enda app för att du enklare ska kunna växla mellan dem.

Microsoft har dock inte lagt ner de individuella versionerna av Office-programmen ännu, så om du använder dem behöver du inte vara orolig över att förlora det du har arbetet med.

Office-appen kommer senare till surfplattor

Till skillnad från de individuella apparna kan den nya Office-appen ännu inte användas på surfplattor. Appen fungerar helt enkelt inte i horisontellt läge.

Varför Microsoft har valt att bortse från den funktionen är ovisst, men företaget har sagt till amerikanska tidningen The Verge att appen snart kommer att vara optimerad för iPad och Android-plattor. Tills dess kan plattanvändarna utnyttja de individuella apparna som, i likhet med den nya Microsoft Office-appen, kan hämtas gratis Google Play Butik och Apples App Store.

Du hittar Office-appen till Android i Google Play Butik via den här länken

Du hittar Office-appen till iPhone i App Store via den här länken

Kanske är du intresserad av...