Så skapar du en PDF-fil av ett Word-dokument
PDF för Word:

Med hjälp av det praktiska programmet SwifDoo PDF kan du enkelt konvertera PDF-filer till Word-dokument.

© Shutterstock

Gör enkelt om en PDF till ett Word-dokument

Med ett väldigt praktiskt program kan du enkelt göra om PDF-filer till Word-dokument som du kan redigera. Här kan du se hur enkelt det är.

16 maj 2022 av Martin Lorentsen

PDF-dokument är bra eftersom de kan läsas på i stort sett alla enheter, och de ser likadana ut oavsett om du använder en gammal dator eller en sprillans ny iPhone.

Ibland händer det dock att man behöver göra om i ett PDF-dokument, men det är lättare sagt än gjort. Som utgångspunkt går det inte att redigera PDF-dokument, men det löser du med det kostnadsfria programmet SwifDoo PDF.

Programmet kan nämligen inte bara användas för att redigera direkt i PDF-filer. Det går även att konvertera PDF-filer till Word-dokument.

LÄS ÄVEN: 3 genialiska tips för bättre PDF-filer

Så här gör du om en PDF till Word

PDF-filer är användbara och lätta att läsa, men om du vill redigera ett PDF-dokument är filformatet inte lika praktiskt. Det går inte att ändra i en PDF-fil när den väl har skapats, och det är också svårt att konvertera ett PDF-dokument till en Word-fil.

Här kommer programmet SwifDoo PDF som sänt från himlen. 

Genom att använda programmets inbyggda konverteringsfunktion kan PDF-dokument enkelt göras om till redigerbara Word-dokument. 

Gör så här:

  1. Öppna programmet och klicka på SwifDoo uppe till vänster.
  2. Håll musen över Export PDF as.
  3. Välj Word.

Det tar några minuter och sedan har PDF-dokumentet konverterats till en Word-fil.

LÄS ÄVEN: Så enkelt gör du en PDF

Hämta SwifDoo PDF i Fördelszonen

SwifDoo PDF kan konvertera allt i ett PDF-dokument, och gör du om texten i en PDF använder programmet till och med automatiskt det teckensnitt som var valt när dokumentet skapades. Det berättar vi mycket mer om i PC-tidningen nummer 9/2022.

Är du prenumerant på PC-tidningen kan du hämta programmet utan kostnad i Fördelszonen genom att följa denna länk. På samma sida hittar du även vår guide till hur du använder programmet.

Om du inte är prenumerant ännu kan du bli det genom att klicka här. 

Då får du kostnadsfri tillgång till massor av spännande program och verktyg i Fördelszonen.

Kanske är du intresserad av...