3 gratisprogram till din nya pc

Sluta tveka. Här är programmen du behöver i din nya dator.

Ny pc? De här 3 programmen gör datorn körklar

De här tre programmen bör du installera direkt när du köper nu ny dator.

10 april 2018 av SLO

Det är alltid lika kul att packa upp en ny dator och starta den för första gången. Och du kan vara lugn: Du behöver inte gräva ännu djupare i plånboken för att få tag på vettiga program att fylla den med.

Vi testar kontinuerligt nya program och alla de program som vi skriver om är noggrant testade och kontrollerade, så att vi vet att de är säkra att installera i din dator. Vi samlar de bästa programmen i Fördelszonen, där du som köper PC-tidningen kan hämta dem utan att behöva oroa dig för virus.

I Fördelszonen finns det gott om bra program som inte kostar någonting. Ett bra startpaket till datorn innehåller program för att skriva text, ta backup och skydda datorn.

PC-tidningens startpaket:

1. Kontorsprogram: FreeOffice

Några av de mest grundläggande funktionerna i en dator är att skriva och räkna. Det klassiska Microsoft Office är urtypen för ett kontorspaket, men det innehåller fler funktioner än någon orkar räkna och det är dyrt.

Behöver du bara skriva texter och kanske lägga upp en hushållsbudget finns det många alternativ som fungerar minst lika bra. Ett exempel är FreeOffice.

Mer att läsa: Tre andra kontorsprogram som är gratis.

2. Antivirus: Bitdefender

Bitdefenders antivirusprogram är ett av de bästa gratisskydden som finns för din dator. Det har till exempel vunnit flera tester. 

Programmet är lätt att använda och det uppdateras ständigt för att ger skydd mot nyupptäckta hot.

Mer att läsa: De 10 bästa säkerhetsprogrammen i Fördelszonen

3. Backup: EaseUS Todo Backup Free

Även om det finns ett bra antivirusprogram i datorn och du är försiktig på internet, är det alltid vettigt att vara förberedd. Det är svårt att skydda sig mot oförutsedda händelser, oavsett om det rör sig om trasig teknik eller virusintrång. Därför är det A och O att alltid ha uppdaterade backuper.

EaseUS Todo Backup är ett bra och lättanvänt backupprograms som inte kostar någonting. Använd det så kan du avfärda nästa utpressningsvirus med ett garv. Dina bilder finns ju i säkert förvar.

Fler suveräna gratisprogram

Vill du veta mer om bra gratisprogram, kan du läsa artikeln 7 program ger dig en körklar pc i PC-tidningen nummer 6/2018.

De sju programmen omfattar allt från säkerhets- och optimeringsprogram till bildbehandling och uppspelning av video.

Du som köper tidningen får programmen utan extra kostnad.

Just nu kan du prova 1 nummer av PC-tidningen och få full tillgång till Fördelszonen, som innehåller över 300 program, för endast 29 kronor.

Kanske är du intresserad av...