3 gratisprogram till din nya pc

Här är programmen som du behöver i din nya dator.

Ny pc? 3 program som gör datorn körklar

De här tre gratisprogrammen bör du installera direkt när du köper nu ny dator.

20 april 2021 av Christian Slot

Det är alltid lika kul att packa upp en ny dator och starta den för första gången. Och du kan vara lugn: Du behöver inte gräva ännu djupare i plånboken för att få tag på vettiga program att fylla den med.

Vi testar kontinuerligt nya program och alla de program som vi skriver om är noggrant testade och kontrollerade, så att vi vet att de är säkra att installera i din dator. Vi samlar de bästa programmen i Fördelszonen, där du som köper PC-tidningen kan hämta dem utan att behöva oroa dig för virus.

I Fördelszonen finns det gott om bra program som inte kostar någonting. Ett bra startpaket till datorn innehåller program för att skriva text, ta backup och skydda datorn.

Det här är våra tre favoritprogram:

1. Kontorsprogram: FreeOffice

Några av de mest grundläggande funktionerna i en dator är att skriva och räkna. Det klassiska Microsoft Office är urtypen för ett kontorspaket, men det innehåller fler funktioner än någon orkar räkna och det är dyrt.

Behöver du bara skriva texter och kanske lägga upp en hushållsbudget finns det många alternativ som fungerar minst lika bra. Ett exempel är FreeOffice.

Mer att läsa: Tre andra kontorsprogram som är gratis.

2. Antivirus: Bitdefender

Bitdefenders antivirusprogram är ett av de bästa gratisskydden som finns för din dator. Det har till exempel vunnit flera tester. 

Programmet är lätt att använda och det uppdateras ständigt för att ger skydd mot nyupptäckta hot.

Mer att läsa: De 10 bästa säkerhetsprogrammen i Fördelszonen

3. Backup: EaseUS Todo Backup Free

Även om det finns ett bra antivirusprogram i datorn och du är försiktig på internet, är det alltid vettigt att vara förberedd. Det är svårt att skydda sig mot oförutsedda händelser, oavsett om det rör sig om trasig teknik eller virusintrång. Därför är det A och O att alltid ha uppdaterade backuper.

EaseUS Todo Backup är ett bra och lättanvänt backupprograms som inte kostar någonting. Använd det så kan du avfärda nästa utpressningsvirus med ett garv. Dina bilder finns ju i säkert förvar.

Alla de tre programmen finns att hämta i Fördelszonen på vår hemsida.

Enklaste flytten från gammal till ny pc

Att installera några grundläggande program i den nya datorn är bara en del av arbetet att få i gång den nya datorn.

Ännu viktigare är det att få med alla viktiga filer från den gamla datorn till den nya, det vill säga bilder, filmer, musik, dokument och vad det nu kan röra sig om.

Det enklaste sättet att flytta över filerna är att ta hjälp av programmet Laplink PCmover Express. Hämta det från Fördelszonen tillsammans med en artikel som visar hur programmet fungerar.

Laplink PCmover Express överför till och med inställningarna i Windows till den nya datorn.

> Hämta programmet och artikeln från Fördelszonen


Just nu kan du prova 1 nummer av PC-tidningen och få full tillgång till Fördelszonen, som innehåller över 400 program, för endast 29 kronor. Läs mer om våra erbjudanden.

Kanske är du intresserad av...