Med BS Folder Compare är det enkelt att jämför två mappar.
Jämför mappar

Med BS Folder Compare är det enkelt att jämför två mappar.

© Shutterstock

Jämför mappar i Windows

Det kan vara tidsödande att jämföra innehållet i två mappar med varandra. Ta hjälp av programmet BS Folder Compare, så går det mycket lättare.

Det är vanligt att det med åren blir ganska många mappar i Windows, och till slut blir det hela oöverskådligt.

Letar du till exempel efter specifika semesterbilder är det hopplöst att hitta dem om du inte vet i vilken mapp de ligger eller riktigt när det var.

Många mappar som är fyllda med filer där kanske bara några är viktiga kan också leda till att du förlorar bilder och annat av misstag. Ju fler mappar, desto större risk för att du råkar radera filer som du egentligen ville ha kvar.

Mappar som är fulla med bilder är särskilt svår att leta i. Bilder som tas med mobiltelefonen får intetsägande numrerade namn som inte säger någonting. Att hitta sätt bild bland hundratals bilder som alla heter IMG_145, IMG_146 och vidare är hopplöst.

Det är här som det geniala programmet BS Folder Compare kommer in i bilden. Det jämför två mappar och letar efter identiska filer i dem.

> Mer att läsa: Återskapa raderade filer i Windows

Så funkar BS Folder Compare

I BS Folder Compare väljer du de två mappar som ska jämföras. Om innehållet skiljer sig åt visas alla unika filer i fetstil. Är mapparna identiska talar programmet om det.

Programmet är användbart om du till exempel vill försäkra dig om att en backupmapp innehåller samma filer som originalmappen. Backupmappen kan lika gärna ligga på ett usb-minne eller på en NAS som på hårddisken.

> Mer att läsa: Spara stora filer på ett usb-minne

Hämta BS Folder Compare

BS Folder Compare är enkelt att använda, men det kan mycket mer än att bara visa om en backupmapp är identisk med originalet. Det är också användbart för att leta efter dubbletter som tar upp plats i onödan.

Du som läser PC-tidningen hämtar programmet i Fördelszonen här på vår hemsida.

> Klicka här för att hämta BS Folder Compare.

Tillsammans med programmet hittar du som alltid en artikel ur tidningen som hjälper dig att komma i gång.

Sugen på att prenumerera? Läs mer om våra erbjudanden.

När du tecknar en prenumeration kommer du åt hela Fördelszonen på en gång. Du kan då hämta inte bara BS Folder Compare utan drygt 400 program till. Dessutom får du PC-tidningen hem i brevlådan.

> Mer att läsa: Hitta alla filer i Google Drive

Kanske är du intresserad av...