Elaka hackare, cyniska dataköpare och multinationella företag som Google och Facebook.
Det finns mängder av aktörer som står beredda att doppa fingrarna i din syltburk av digitala konton och roffa åt sig alla data som målar upp en bild av dig som person och konsument.
Därför kan det vara både svårt och oöverskådligt att skapa överblick över vilka verktyg och tjänster du bör använda om du vill värna om ditt privatliv.
Det blir dock lite enklare med en ny hemsida som arbetar med att ranka appar efter hur bra – eller eländiga – de är på att skydda ditt privatliv.
LÄS ÄVEN: Så gör du din Android-mobil säker
Titta efter appens betyg
Webbplatsen heter Mobilesicher Appcheckeroch här kan du söka bland de appar som har testats av personerna bakom hemsidan. Värt att nämna är att hemsidan bara undersöker Android-appar, eftersom iOS enligt hemsidan inte tillåter samma typ av tester.
LÄS ÄVEN: Quiz: Har du koll på säkerheten i mobilen?
Dessutom är webbplatsen på tyska. Om du vill fördjupa dig i enskilda appar och förstå deras betyg behöver du antingen kunna lite tyska eller använda webbläsarens översättarfunktion. Det innebär naturligtvis också att du inte hittar recensioner av svenska appar.
När hemsidan har testat en app får den ett betyg. Betyget 1 är det bästa och är markerat med grönt, medan betyget 5 som är rödmarkerat är det sämsta.
Så här använder du verktyget
När du går in på hemsidan kan du söka efter appar högst upp. I översikten får du en hel rad med appar och vid många av dem kan du se ett betyg.
Vill du veta mer om varför en app har fått en visst betyg kan du klicka på den. Då framgår vilken typ av data som appen eventuellt delar och med vem.
LÄS ÄVEN: Ta omedelbart bort dessa appar från mobilen
Om texten Schnelltest visas vid en app betyder det att appen har testats, men av någon anledning inte har fått något betyg. Du kan dock fortfarande klicka på den och läsa mer om hur den hanterar dina data.
Om du använder Chrome kan du automatiskt få hemsidan översatt. Gå först till sidansom är på tyska. Det uppfattar Google och ett fönster öppnas nu till höger om adressfältet där du kan välja språk.
Om den metoden inte fungerar kan du klistra in webbsidans URL i Google Översätt som här. Välj sedan det språk som sidan ska översättas till.