Suddiga bilder
Suddiga bilder

Det är snabbt gjort att fylla lagringsutrymmet med suddiga bilder. Det sätter Google stopp för.

© Shutterstock

Google Foto tar bort dina suddiga bilder

Google Foto kommer från och med 1 juni 2021 inte längre att vara gratis om du behöver mer än 15 GB lagringsutrymme. Men Google gör det lättare för dig att spara plats genom att ta bort suddiga foton.

Googles lagringstjänst Google Foto ser till att dina bilder och videor automatiskt sparas i molnet.

Det är smart, för då har du alltid tillgång till dina semesterbilder och videofilmer oavsett om du använder telefonen, en surfplatta eller din dator. 

Men tyvärr kommer Google Foto inte längre att vara helt gratis. Snart måste du nämligen betala en månadsavgift om du vill ha mer än 15 GB lagringsutrymme. 

Google håller dock på att rulla ut en ny funktion till appen som gör det lätt för dig att radera exempelvis suddiga bilder, skärmbilder och stora filer som bara ligger och tar plats.

LÄS ÄVEN: Se till att foton och videor inte tar plats på mobilen

Så hittar Google suddiga foton

Ett lagringsutrymme på 15 GB kan snabbt bli fullt om du inte raderar dina dåliga bilder.  Om du råkar spara suddiga bilder som egentligen borde kastas, tar de ju upp värdefullt utrymme på ditt Google Foto.

Google har tänkt på det, och med en ny funktion i Google Foto kan du få appen att identifiera suddiga bilder, skärmbilder, långa videoinspelningar och annat som lätt tar mycket onödigt utrymme.

Så här skriver Google i ett blogginlägg.

Nedan kan du se hur funktionen fungerar i praktiken.

Google Foto tar bort suddiga bilder
Suddiga foton

Med det nya verktyget visar Google Foto suddiga bilder som appen misstänker att du kanske inte behöver ha kvar. På så sätt kan du enkelt städa upp i ditt lagringsutrymme och frigöra plats – och därmed slippa betala för extra lagringsutrymme.

© Google


Funktionen håller på att rullas ut, så håll utkik efter uppdateringar för Google Foto. 

När funktionen har installerats hittar du den under Backup och synkronisering i appens inställningar.

LÄS ÄVEN: Lagringsmedierna som försvann – hur många kommer du ihåg?

Google Foto blir betal-app

I december 2020 meddelade Google att den populära appen Google Foto inte längre kommer att vara helt gratis från den 1 juni 2021.

Istället får du nöja dig med 15 GB gratis lagringsutrymme, och vill du ha mer är det bara att ta fram plånboken.

För 19 kronor i månaden kan du till exempel få 100 GB utöver dina 15 gratis GB, och om du betalar 29 kronor varje månad får du hela 200 GB lagringsutrymme.

LÄS ÄVEN: Nu ska du betala för Google Foto

Kanske är du intresserad av...