Actiondash app

Appen ActionDash visar vilka appar du lägger ner mest tid på.

Actiondash: Se hur mycket tid du lägger ner på mobilen

Med en ny app ser du hur mycket tid du egentligen spenderar med din mobiltelefon och vilka appar som du lägger ner mest tid på. Kanske är det dags för en mobilpaus?

Många använder mobilen riktigt mycket varje dag för att kolla Facebook, Twitter, e-post och internet.

Faktum är att inte bara forskare utan även Google nu varnar för överanvändning. Allt fler mobiltelefontillverkare och sociala medier inför därför funktioner för att hjälpa användarna att begränsa den tid de spenderar med sina mobiler.

Är du osäker på hur mycket tid du lägger ner på din mobiltelefon kan du använda en ny app som visar hur länge du brukar olika appar.

Appen ActionDash ger svart på vitt hur du använder mobilen, så att du ser din faktiska mobilförbrukning.

Mer att läsa: Bästa mobiltelefonen just nu

Se vem som stör

ActionDash visar hur länge mobiltelefonen har använts. Du ser vilka dagar i veckan och vilka tider på dygnet som du använder telefonen mest.

På samma sätt ser du vilka appar du lägger ner mest tid på och vilka appar det är som stör dig med flest notifikationer.

Du kommer garanterat bli överraskad över hur mycket tid du väljer att lägga ner på alla notifikationer du får varje dag.

Actiondash app

Appen ActionDash visar vilka dagar mobilen har använts mest, vilka appar du har lagt ner mest tid på samt den totala tiden telefonen har varit aktiv.

Funktionen finns i iPhone och Pixel

ActionDash för Android innehåller många av de funktioner som finns i Googles app Digital Wellbeing. Googles app går dock bara att hämta till Googles egna mobiltelefoner Pixel. ActionDash däremot fungerar i alla Android-telefoner med Android 5.0 eller senare.

I en iPhone finns det en motsvarande funktion i inställningarna kallad Skärmtid. Funktionen visar inte bara din egen skärmtid, utan även skärmtiden i alla andra iPhone som är kopplade till familjen.

Med Apples Skärmtid går det till exempel att begränsa när barnen kan använda sina telefoner och vad de kan göra med dem.

Mer att läsa: Se hur snabb din mobiltelefon är

Att ta en paus från mobilen kan aldrig skada, särskilt som övervikt och hjärtkärlsjukdomar blir allt vanligare. Ge dig ut på promenad i stället för att sitta här! Just nu får du en proffskikare på köpet när du tecknar en prenumeration på PC-tidningen.

> Få 2 nummer av PC-tidningen och en kikare utan extra kostnad för 59:50 kronor (+porto och expeditionsavgift). Läs mer om erbjudandet.

Kanske är du intresserad av...