Se hur snabb din mobiltelefon är
Hur snabb är din mobiltelefon jämfört med marknadens snabbaste? Så här tar du reda på det.
© Shutterstock

Se hur snabb din mobiltelefon är

Har du en mobiltelefon och funderar på om det kan vara värt att byta mot en ny som är snabbare? Med appen Geekbench tar du reda på hur snabb din mobil är, så att du kan jämföra med de senaste telefonerna.

Suktar du efter marknadens snabbaste mobiltelefon eller vill du veta hur din gamla mobil står sig mot dagens modeller?

I båda fallen får du svaret av appen Geekbench, som är det vanligaste verktyget för att mäta prestandan i en mobiltelefon.

På Geekbenchs hemsida listas de snabbaste Android- och iOS-telefonerna .

iPhone 12 är snabbast just nu

Telefonerna sorteras efter det totala prestandavärde som Geekbench räknar ut genom att mäta olika parametrar i enheterna.

Just nu är Apples iPhone 12 snabbast med 1584 poäng.

> Här finns listan på Geekbenchs sajt. Välj mellan Android eller iOS.

Testa din egen telefon

Du kan testa din egen telefon med Geekbench. Installera den i telefonen och starta den. Se till att batteriet är fulladdat, testet tar flera minuter. Ingenting i telefonen påverkas, men du kan inte använda den under tiden.

Poängen som appen visar kan sedan användas för att jämföra din telefons prestanda jämfört med andra modeller.

Hämta Geekbench för Android eller iOS. OBS: Geekbench för iOS kostar 12 kronor. Har du en iOS-enhet kan du i stället prova AnTuTu, som är en liknande app för prestandamätning. AnTuTu är gratis.

Köp rätt mobiltelefon

Det är inte bara hastigheten som är intressant när du ska köpa en ny mobiltelefon. Du måste även fundera på kameran, operativsystemet, skärmens storlek, mängden minne och mycket annat.

I PC-tidningen nummer 17/2020 jämför vi sex Androidtelefoner. Vi har testat alla aspekter av telefonerna och jämfört skärmar, hastigheter, kameror och allt annat som spelar roll i vardagen.

> Läs testet i Fördelszonen (kräver inloggning)

Hitta PC-tidningen

Köp PC-tidningen i närmaste välsorterade butik eller prenumerera, så kan du direkt läsa artikeln digitalt i din mobiltelefon, surfplatta eller dator via appen Wype. I den hittar du även de tio senaste utgåvorna av PC-tidningen.

> Prova 2 nummer av PC-tidningen och få ett Bluetooth-tangentbord till mobilen eller surfplattan på köpet för endast 59:50 kronor. Läs mer om erbjudandet.

Kanske är du intresserad av...