Se hur snabb din mobiltelefon är
Hur snabb är din mobiltelefon jämfört med marknadens snabbaste? Så här tar du reda på det.
© Shutterstock

Se hur snabb din mobiltelefon är

Har du en mobiltelefon och funderar på om det kan vara värt att byta mot en ny som är snabbare? Med appen AnTuTu tar du reda på hur snabb din mobil är, så att du kan jämföra med de senaste telefonerna.

1 februari 2019 av Mathias Alsted Lund Flinck

Suktar du efter marknadens snabbaste mobiltelefon eller vill du veta hur din gamla mobil står sig mot dagens modeller?

I båda fallen får du svaret av appen AnTuTu, som är det vanligaste verktyget för att mäta prestandan i en mobiltelefon.

På AnTuTus hemsida listas de 50 snabbaste Android-telefonerna och de 24 snabbaste Apple-enheterna med iOS.

iPhone XS är i topp

Samtliga telefoner är rangordnade efter det samlade betyg som appen AnTuTu räknar ut genom att bland annat mäta telefonernas grafiska prestanda och hur snabba de är på beräkningar.

För tillfället är det Apples iPhone XS som toppar alla listor med ett samlat betyg på 355 596 poäng. Bland Android-telefonerna är det Huawei som dominerar i toppen med tre modeller över 300 000 poäng: Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 PRO och Huawei Mate 20 X

> Se de kompletta listorna. Överst väljer du mellan Android och iOS.

Testa din egen telefon

Du kan enkelt jämföra din egen mobiltelefon med dagens prestandamodeller. Hämta och installera appen AnTuTu Benchmark, så kan du på några minuter se hur din telefon står sig i konkurrensen.

Den samlade poängen kan enkelt jämföras med motsvarande värden för andra telefoner, så att du ser hur din telefon fortfarande hänger med.

Hämta AnTuTu Benchmark till Android
Hämta AnTuTu Benchmark till iOS

Köp rätt mobiltelefon

Det är inte bara hastigheten som är intressant när du ska köpa en ny mobiltelefon. Du måste även fundera på operativsystemet, skärmens storlek, mängden minne och mycket annat.

I PC-tidningen 3/2019 kan du läsa en komplett guide om hur du kan tänka när du ger dig ut för att köpa din nästa mobiltelefon. Vi går igenom alla viktiga val och vad du bör tänka på.

Köp PC-tidningen i närmaste välsorterade butik eller prenumerera, så kan du direkt läsa artikeln digitalt i din mobiltelefon, surfplatta eller dator via appen Wype. I den hittar du även de tio senaste utgåvorna av PC-tidningen.

> Prova 2 nummer av PC-tidningen och få ett Bluetooth-tangentbord till mobilen eller surfplattan på köpet för endast 59:50 kronor. Läs mer om erbjudandet.

Kanske är du intresserad av...