Luxaflex Powerview: Dra för gardinerna med mobilen

Smarta hem: Dra för gardinerna med mobilen

Nu behöver du inte resa dig ur soffan för att dra för gardinerna när solen skiner. Med Luxaflex Powerview kan du göra det med en app i mobilen i stället.

19 oktober 2017 av Henning Dadkhah Rasmussen
Smarta lampor som kan fjärrstyras med en app blir allt vanligare och det finns många att välja mellan. Nu är det dags att även göra gardinerna och persiennerna hemma smarta och styra dem med mobilen.


Luxaflex Powerview är en serie motorstyrda gardiner och persienner som antingen styrs via en fjärrkontroll eller via en app i mobilen.

I appen går det att välja ljusinställning och lägga upp scheman för att exempelvis dra isär gardinerna på morgonen och dra för dem på kvällen.

Läs mer om smarta hem

Automatisk ljusnivå

En av de smarta funktionerna i appen är att ljusstyrkan i rummet kan justeras automatiskt allt efter hur solen rör sig på himlen. Gardinerna kan ändras kontinuerligt under dagen för att hålla en bestämd ljusnivå i rummet.

Luxaflex Powerview kan kopplas till en del av företagets existerande gardiner och då räcker det med att köpa motorer och ett startpaket för att komma i gång.

Med hjälp av motorerna kan persiennerna öppnas och stängas allt efter hur mycket solen skiner.

Ett startpaket med en hubb till routern och en fjärrkontroll kostar 3 120 kronor, medan motorerna går på 1 924 kronor. Sedan tillkommer ju förstås gardiner.

Läs mer om Luxaflex Powerview.

Mer att läsa: Ta tempen med mobilen

Vad är Smarta hem?

Smarta Hem är en beteckning för många olika intelligenta produkter som tillför hemmet ny och smartare funktionalitet.

Ofta kan Smarta Hem-enheter styras vi an app i mobilen, även om det inte är ett krav.

Den nya Smarta-Hem-tekniken gör det möjligt att tillföra moderna och energieffektiva lösningar för ökad säkerhet, komfort och bekvämlighet. Det kan till exempel handla om värmestyrning med intelligenta termostater, tidsreglering av lampor eller smarta lås som kan fjärröppnas med mobilen.

Som en del av sakernas internet där allt är anslutet till internet, kan Smarta Hem-enheter ofta kommunicera med varandra.

Kanske är du intresserad av...