Nokia Thermo är en smart termometer till mobilen

Ta tempen med mobilen

Det är höst och influensasäsongen är här. Om du eller någon annan i familjen börjar känna sig hängiga går det att ta tempen med mobilen och Nokias nya smarta termometer.

16 oktober 2017 av Henning Dadkhah Rasmussen

Använd mobiltelefonen när du tar tempen. Med den smarta termometern Nokia Thermo tycker till och med ungarna att det är kul.

Nokia Thermo mäter kroppstemperaturen vid tinningen med hjälp av 16 infraröda lysdioder som på ett ögonblick gör 4 000 mätningar. Tinningen anses vara det perfekta stället för att mäta kroppstemperaturen eftersom blodet som pulserar där kommer från kroppens inre.

Enligt Nokia är resultaten kliniskt korrekta och därmed lika exakta som med andra mer traditionella metoder.

Se resultaten i en app

När mätningen är klar visas temperaturen på den inbyggda skärmen och en diod lyser grönt, gult eller rött beroende på hur allvarlig febern är.

Samtidig skickas resultaten till Nokias hälso-app där värdena sparas för varje medlem i familjen. Eftersom värdena sparas går det att över tid se hur hälsan påverkas. I appen finns de även information om sjukdomar och medicin som är lämplig i förhållande till de aktuella mätningarna.

Nokia Thermo kostar cirka 1000 kronor. Läs mer här.

Nokia Thermo är en smart termometer till mobilen

Med den smarta termometern är det enklare än någonsin att ta tempen, till exempel genom att hålla den mot pannan.

I den officiella videon nedan demonstreras hur termometern fungerar.

Vad är Smarta hem?

Smarta Hem är en beteckning för många olika intelligenta produkter som tillför hemmet ny och smartare funktionalitet.

Ofta kan Smarta Hem-enheter styras vi an app i mobilen, även om det inte är ett krav.

Den nya Smarta-Hem-tekniken gör det möjligt att tillföra moderna och energieffektiva lösningar för ökad säkerhet, komfort och bekvämlighet. Det kan till exempel handla om värmestyrning med intelligenta termostater, tidsreglering av lampor eller smarta lås som kan fjärröppnas med mobilen.

Som en del av sakernas internet där allt är anslutet till internet, kan Smarta Hem-enheter ofta kommunicera med varandra.

Kanske är du intresserad av...