Läs också

QR-kod

Allt om QR-koder

Betalar med Samsung Pay
Samsung Pay

Samsung Pay till Sverige

I dag lanseras Samsung Pay i Sverige och redan från start fungerar systemet i alla svenska butiker som accepterar kreditkort.

Från och med klockan 10 i dag går det att betala med Samungs telefoner i svenska butiker. Det är Samsung som presenterar sin betallösning Samsung Pay i Sverige, som är det andra landet i Europa efter Spanien där tjänsten lanseras.

Samsung Pay bygger på en app i mobilen där alla ens kreditkort samlas. När man ska betala sveper man fram rätt kreditkort, identifierar sig med sitt fingeravtryck och håller telefonen mot butikens betalterminal. Det är allt som behövs för att genomföra ett köp. Det går att komma åt kreditkorten från låsskärmen och tanken är att det ska vara lika lätt som att ta fram kreditkortet.

Samsung Pay fungerar med alla typer av betalterminaler som finns i den svenska handeln. Tjänsten stöder både nfc-förberedda terminaler, men även lite äldre terminaler utan nfc. Det sker genom en unik funktion där telefonen simulerar magnetremsan i kreditkortet för att på så sätt kommunicera med butikens kontokortsterminal.

Enligt Samsung och kreditkortsföretagen är Samsung Pay säkrare än vanliga kreditkort eftersom det är omöjligt för en utomstående att betala då det krävs biometrisk identifikation via exempelvis fingeravtryck för varje transaktion.

För att använda Samsung Pay måste man ha någon av följande mobiltelefoner från Samsung:

Galaxy A5 (2016), Galaxy S7 eller Galaxy S7 Edge. Systemet fungerar även med smartklockan Gear S3.

Kanske är du intresserad av...