Samsung Galaxy Watch
Samsung Galaxy Watch

Det är enkelt att byta armband på Samsung Galaxy Watch.

© Samsung

Samsung Galaxy Watch låter dig prata med klockan

Samsung Galaxy Watch är Samsungs senaste försöka att göra en smartklocka, bland annat erbjuder den taligenkänning.

15 augusti 2018

I skuggan av lanseringen av den nya topptelefonen Samsung Galaxy Note9 för en tid sedan presenterade Samsung dessutom sin senaste smartklocka. Föregångaren heter Samsung Gear S3, men Samsung har slagit in på en annan väg och kallar den nya för Samsung Galaxy Watch.

En av de stora förbättringarna är batteritiden, som Samsung har sagt kommer att vara längre än ett dygn. Den stora modellen av klockan ska kunna användas i upp till 80 timmar.

Klockan finns i två olika storlekar, 42 respektive 46 millimeter. Galaxy Watch finns i färgerna svart, silver och guld, vilket kan kombineras med armband i flera olika färger.
Samsung Galaxy Watch
Samsung Galaxy Watch

Samsungs nya smartklocka finns i tre olika färger och en rad olika armband.

© Samsung

Därför är smartklockan smart

Med en smartklocka som Samsung Galaxy Watch går det hela tiden att hålla koll på exempelvis hur många steg du har promenerat under en deg, eller hur långt du har cyklat. Klockan registrerar även din puls och hur många kalorier som du förbränner under en dag.

Eftersom den hela tiden är uppkopplad kan du läsa meddelanden, besvara telefonsamtal och lyssna på musik via klockan

Och den kan givetvis upplysa dig om vad klockan är.

Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch har inbyggd eSIM, så att den i likhet med din mobiltelefon kan ansluta mot mobilt internet - om din operatör har stöd för den funktionen.

Skärmen är tänd hela tiden

Skärmen på Samsung Galaxy Watch har en always on-funktion, så att du hela tiden kan se vad klockan är. Den kan kopplas samman med både iPhone och Android-telefoner så att klockan, när den är uppkopplad mot internet, kan ta emot samtal och meddelanden och mycket mer.

Klockan kan dock klara sig på egen hand tack vare att den har inbyggt eSIM - en form av SIM-kort som är inbyggt i enheten. Det underlättar att kunna byta mellan olika operatörer, förutsatt att de har stöd för tekniken.

Läs också: Vad är eSIM, och vad kan jag använda det till?

Samsung Galaxy Watch kommer att släppas i september, och den billigaste versionen kommer att kosta från 3790 kronor.

> Kombinera klockan med en trådlös högtalare, och du kan ha musik med dig överallt. Just nu kan du få en praktisk trådlös högtalare tillsammans med två nummer av PC-tidningen för bara 59:90 kronor plus porto och expeditionsavgifter. Se erbjudandet här.

Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch tål vatten så bra att du kan ha den när du simmar.

Kanske är du intresserad av...