Allt om eSIM
eSIM?

Snart behövs det inga fysiska simkort i våra mobila enheter längre.

eSIM: Allt om simkortets ersättare

Simkorten har hängt med sedan mobiltelefonernas barndom, men nu kommer det en ersättare i form av en elektronisk variant kallad eSIM, som är inbyggd i mobiltelefoner och andra enheter. Läs om den nya tekniken.

Snart försvinner det lilla simkortet som hittills har varit ett måste i våra mobiltelefoner. Utan simkort går det inte att ringa eller skicka sms.

Nu håller simkortet på att ersättas av eSIM, som är en digital version som är inbyggd i alla enheter som behöver kunna kopplas upp mot det mobila telenätet.

Nu är det alltså slut med pillandet med de små korten som ska placeras i den lilla hållaren som skjuts på plats i telefonen.

Abonnemangen sparas i eSIM

Snart kommer det att blir vanligt med eSIM i alla nya mobiltelefoner och som abonnent hos en teleoperatör får man sitt eSIM kodat direkt i telefonen.

Om operatören behöver ändra något i kortet kan de koda om det direkt.

> Fler nyheter om ny teknik

eSIM ersätter simkorten

Med nya eSIM försvinner problemet med vilket simkort som passar i mobiltelefonen.

eSIM anpassat för nya typer av enheter

En anledning till att det behövs en ny form av simkort är alla de smarta enheter som börjar dyka upp i hemmen nu. Men eSIM blir det enklare för tillverkare att göra mindre enheter eftersom de slipper simkortshållaren. Ett exempel är Apple Watch 3 som stödjer eSIM.

Flera teleoperatörer har redan stöd för tekniken, men de avvaktar för att se hur marknaden utvecklas innan de lanserar eSIM. Ett undantag är just Apple Watch 3 som säljs med abonnemang hos Tre. Läs mer på deras hemsida.

> Just nu får du 2 nummer av PC-tidningen och powerbank på köpet för att hålla mobilen uppladdad, för endast 59:50 kronor. Du sparar över 400 kronor.

Kanske är du intresserad av...