Samsung Galaxy Note9 , Smartmobil, S Pen

Samsung Galaxy Note9 är den senaste smartmobilen från Samsung

Samsung presenterar ny Galaxy Note9

Samsung har presenterat den nya smartmobilen Samsung Galaxy Note9, en telefon med många styrkor och ett par svagheter. Läs mer om flaggskeppet här.

10 augusti 2018 av Steffen Nielsen

Samsungs Galaxy Note9 är den senaste i raden av mobiltelefoner som är så stora att de anses vara ett mellanting mellan smartmobil och pekdator.

Samsungs Galaxy Note9 har en skärm som är 6,4 tum (den hittills största i Note 9-serien), men det är inte de fysiska måtten som Samsung framhäver vid lanseringen. 

Här är en presentation av de mer speciella nyheterna i Samsungs Galaxy Note9.

S Pen med bluetooth

Den medföljande pennan S Pen har följt med som tillbehör redan i tidigare versioner av Galaxy Note, det nya är att den har utrustats med Bluetooth. 

Det betyder att du kan fjärrstyra telefonen med pennan, exempelvis för att hantera bildspel vid presentationer eller för att skanna papper.

Samsung Galaxy Note9

Med Samsung Galaxy Note9 medföljer en penna som låter dig fjärrstyra telefonen.

Lagringsutrymme

Samsungs nya smartmobil kan får med antingen 128 gigabyte eller 512 gigabyte lagringsutrymme. Det betyder att du inte behöver bekymra dig över att få slut på utrymme i brådrasket.

Batteri

I Galaxy Note9 finns ett batteri på hela 4000 mAh. Det är det mest kraftfulla batteriet som har funnits i en Samsung-telefon.

> Läs mer om Samsung här

Kamera

Enligt Samsung innehåller Note9 det smartaste kameran som de har lanserat. Den kan bland annat själv upptäcka vilket motiv du tänker fotografera och gör användaren uppmärksam på eventuella felinställningar

Bixby kan inte svenska

Det är dock inte bara goda nyheter från Samsung. Den digitala assistenten i Galaxy Note9, Bixby, har ännu inte lärt sig svenska. Det betyder att som svensk köpare får du lite mindre för pengarna än köpare i en del andra länder.

Överväger du att byta från iPhone till Android? Läs hur du gör det enkelt.

Priset

Om du vill ha en Samsung Galaxy Note9 är det viktigt att du börjar med att se till att du har en tjock plånbok. Telefonen kostar från 10 890 kronor upp till 13 490 kronor beroende på mängden lagringsutrymme.

Den beräknas finnas tillgänglig i butik från den 24 augusti 2018.

Njut av bättre ljud på datorn och utan att störa resten av familjen.

Just nu kan du få ett par hörlurar från BMP tillsammans med två nummer av PC-tidningen samt e-boken Allt du måste veta om strömmande film för bara 59:50 kronor + porto. Du sparar 415 kronor. Se erbjudandet här.

Kanske är du intresserad av...