Nya Bing Chat
Nya Bing Chat

Microsofts nya chattrobot Bing Chat finns även i en svensk version.

© PC-tidningen

Så använder du Bing Chat på datorn och mobilen

Microsofts motsvarighet till ChatGPT – Bing Chat – har nu släppts till alla. Läs om hur du använder chattboten på både dator och mobil.

14 maj 2023 av Martin Lorentsen

Chattroboten Bing Chat är Microsofts version av den omdebatterade ChatGPT, vilken under det senaste året har varit på allas läppar.

Egentligen är chattroboten en del av Bings nya sökmotor, och hittills har det bara varit personer på en särskild väntelista som har haft möjlighet att använda Bing Chat.

Det är det äntligen dags att ändra på, för nu har Bing Chat släppts till alla Windows-användare. 

Dessutom har Microsoft släppt en Bing-app för både Android och iOS, så att du får möjlighet att använda chattroboten även i mobilen.

LÄS ÄVEN: Därför bör du överväga att använda Bing

Så fungerar Bing Chat

När Microsoft tidigare i år lanserade nya Bing var det med en ny och förbättrad sökmotor i fokus. Den har nu kompletterats med en artificiell intelligens från företaget OpenAI, som står bakom den världsomvälvande chattroboten ChatGPT.

Namnet på roboten är Bing Chat och påminner en hel del om ChatGPT: Du ställer en fråga, sedan får du ett svar som har skapats utifrån robotens kunskap och sökningar på nätet. 

Bing Chat visar till och med källhänvisningar i svaret, så att du enkelt kan besöka hemsidor för att kolla fakta och läsa mer.

När du startar ett samtal med Bing Chat kan du välja att samtalet ska präglas av en kreativ ton, ett mer balanserat språk eller att språket ska vara av exakt karaktär.

LÄS ÄVEN: ChatGPT: Prova chattroboten alla pratar om

Bing Chat är ChatGPT direkt i sökmotorn
Bing Chat:

Du kommer åt Bing Chat direkt i toppmenyn i Bing. Härifrån kan du enkelt växla mellan ditt samtal med chattroboten och din sökning på nätet. 

Så använder du Bing Chat på dator och mobil

Bing Chat kan användas av alla med en dator eller mobil, och kräver bara att du loggar in med ditt Microsoft-konto. 

På datorn använder du Microsofts egen webbläsare Edge, som finns förinstallerad på alla Windows-datorer. 

Du kan gå till Bing Chat genom att besöka bing.com/chat i webbläsaren Edge, sedan är det bara att använda chattroboten. 

Du kan också öppna Bing Chat i sidopanelen till höger i webbläsaren Edge med genvägen ”Ctrl+Shift+.” eller genom att klicka på ”B” som du hittar i blått i det övre högra hörnet.

Om du vill använda Bing Chat på mobilen måste du hämta Bing-appen till din Android eller iPhone. Appen heter Bing: Chat with AI & GPT-4 och du hittar den här i Google Play eller i App Store, , sedan är det bara att använda chattroboten precis som på datorn.

Du kan också skapa egna bilder med hjälp av AI direkt i nya Edge. Läs här hur du gör

Kanske är du intresserad av...