Ozlo Sleep är hörlurar som hjälper dig att sova bättre.
Zzzzzz

Ozlo Sleep är en ny typ av hörlurar som ska hjälpa dig att sova bättre. 

© Ozlo

Ozlo Sleep: Hörlurar som ska ge dig bättre sömn

De stänger ute buller, vaggar dig till sömns och känner automatiskt av hur bra du har sovit. Det låter som något från framtiden, men de smarta hörlurarna är redan här.

5 september 2023 av Niklas Ernst

Det finns få saker som kan förstöra en god natts sömn så mycket som en partner som snarkar tungt, ihållande och högljutt - oavsett hur många gånger du ber honom eller henne att vända sig om.

Det kan också vara så att du bor på en plats med mycket trafik, tågbuller eller kanske intill ett område där andra boende, sophämtare, fåglar och andra människor uträttar sina dagliga sysslor.

Allt detta kan störa din nattsömn och göra att du vaknar trött och irriterad.

Läs expertens råd: Vilka hörlurar ska du välja

Hörlurar vaggar dig till sömns

En ny produkt är dock på väg att lösa detta problem. Den heter Ozlo Sleep och bakom de speciella hörlurarna står tre tidigare anställda på ljudspecialisten Bose.

LÄS ÄVEN: Därför du ska byta till ett trådlöst headset

Ozlo Sleep fungerar med passiv brusreducering. Det innebär att de - precis som vanliga öronproppar - kan filtrera bort de mest irriterande ljuden;

Dessutom kan de spela upp lugnande ljud eller din egen musik.

Det som skiljer dem från andra hörlurar är att du kan ställa in hörlurarna så att de växlar mellan de olika stegen.

Du kan till exempel ställa in hörlurarna så att de spelar musik när du ska sova. Hörlurarna känner då av när du har somnat och växlar till passiv brusreducering för ostörd sömn.

Ozlo Sleep

När du inte använder hörlurarna kan du ladda dem i det medföljande fodralet. Batteritiden är beräknad till 10 timmar;

© Ozlo

Registrerar automatiskt din sömn

Hörlursfodralet känner också av temperatur och ljus i rummet, och på morgonen ger en app på mobilen en översikt över hur du har sovit - så att du kan justera olika förhållanden för att optimera din sömn.

Hörlurarna utformade för att kunna användas när du sover utan att du får ont i öronen, och har ett inbyggt alarm så att du inte stör din partner när det är dags att vakna på morgonen.

LÄS ÄVEN: Se upp för falska nedladdningssajter

Säljs på Kickstarter

De nya hörlurarna finns för närvarande inte tillgängliga i butik. Istället har teamet samlat in beställningar på Kickstarter-webbplatsen, där intresserade kan förbeställa hörlurarna.

När tillräckligt många beställningar har gjorts går hörlurarna i produktion. Hittills har mer än 3000 personer gjort det, vilket innebär att hörlurarna kan börja tillverkas.

Produktionen förväntas starta i oktober i år, så de första kunderna kan få Ozlo Sleep före jul. Du kan läsa mer om hörlurarna på Kickstarter-webbplatsen.

Och priset för ett par? Tyvärr ungefär 3000 svenska kronor. Frågan är bara om din nattsömn är värd det priset.

Nedan kan du se Ozlos presentationsvideo av de nya smarta hörlurarna.

Kanske är du intresserad av...