Nu är det dags för årets stora teknikhändelse – CES-mässan i Las Vegas.

© CES

CES: Världens största teknikmässa drar i gång

CES i Las Vegas, USA, visar upp ett överflöd av tekniska nyheter och avslöjar trenderna i den digitala världen.

8 januari 2018 av Leif Jonasson

Över 170 000 teknikintresserade från hela världen packar just nu sina väskor för att bege sig till Las Vegas i USA. Snart är det nämligen dags för den händelse på året som sätter tonen för vad vi har att vänta i form av ny teknik under hela 2018. Teknikbranschens stora skyltfönster, mässan CES, slår upp portarna mellan den 9 och 12 januari.

Fler än 7 000 journalister och fotografer kommer att vara på plats för att skriva om och visa upp alla de nya trender och nyheter som både på kort och lång sikt kommer att bli en del av allas vår vardag. Blir allt som vanligt dyker det även upp prylar som kommer att glömmas bort tämligen raskt. På CES finns plats för allt.

Mer att läsa: CES är elektronikens Mekka

Giganter och uppkopplingar

Många av de största elektronikjättarna är på plats och företag som Samsung, Sony, LG och Panasonic kommer att lansera helt nya produkter. Men de är långt ifrån ensamma om att visa upp nyheter. Det finns över 3 000 små och medelstora utställare på mässan och alla hoppas de att just deras smarta uppfinningar kommer att bli succéer.

Häng med i den digitala världen med PC-tidningen. Köp 1 nummer av tidningen och få full tillgång till de över 300 programmen i Fördelszonen för endast 29 kronor!

Vad kan vi se fram emot?

Vad kan vi då förvänta oss av årets CES-mässa? Vi lär inte få se några totalt överraskande nyheter som förändrar den digitala världen som vi känner den, men säkert mer av det som har varit i fokus på senare år:

  • Större och ännu smartare smart-tv med bättre bild och högre upplösning
  • Virtuell och Förstärkt verklighet, VR och AR – särskilt det sistnämnda är hett just
  • Självkörande, smarta fordon och andra nya transportformer
  • Smart-accessoarer, alltså Wearables på engelska, det vill säga smarta kläder, klockor och annat som man kan ta på sig
  • Spel och underhållning för unga i alla åldrar
  • Prylar till det smarta hemmet, med särskilt fokus på träning och välmående

PC-tidningens reportrar på plats kommer att följa allt som sker och kontinuerligt rapportera om de mest spännande nyheterna från CES. Följ rapporteringen här på vår hemsida.

För att komma i form kan du läsa om nyheterna från förra årets mässa – CES 2017

> Läs mer om den senaste tekniken

Kanske är du intresserad av...