Chrome-tillägg i Edge
Chrome-tillägg i Edge:

Det är enkelt att hämta och använda Chrome-tillägg i Microsoft Edge. Vi visar hur det går till. 

© PC-tidningen

Så använder du Chrome-tillägg i Microsoft Edge

Du kan få glädje av alla Google Chromes webbläsartillägg, även om du använder webbläsaren Edge. Så här gör du:

Webbläsartillägg, tillägg eller extensions. Det finns många namn för de små miniprogrammen som gör det lättare, roligare eller bara mer effektivt att surfa på nätet.

Ett webbläsartillägg är ett litet program som du installerar i webbläsaren och som ger dig nya och specifika möjligheter direkt i webbläsaren. 

Programmen finns för i stort sett alla webbläsare, men alla webbläsare kan inte använda samma tillägg.

Tusentals tillägg för Chrome

Google Chrome är den mest använda webbläsaren i världen. Därför är det knappast någon överraskning att det är här du hittar det bredaste utbudet av webbläsartillägg.

Tyvärr är det inte alltid möjligt att använda Chromes tillägg med andra webbläsare, men i fallet med Microsofts webbläsare Edge är det annorlunda. Du kan nämligen enkelt få Edge att fungera tillsammans med tillägg som annars var skapade för Google Chrome.

Det beror på att Microsoft Edge, precis som Google Chrome, är byggd på Chromium-plattformen.

LÄS ÄVEN: Så använder du tillägg i Chrome

Ge Microsoft Edge möjligheten

Det är inte alla av Google Chromes tillägg som också finns i tilläggsbutiken för Edge. Lyckligtvis kan du hämta Chrome-tillägg till Microsoft Edge, och det är ganska enkelt att göra:

  1. Öppna Microsoft Edge och klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet.
  2. Välj alternativet Tillägg.
  3. Klicka på Hantera tillägg.
  4. Klicka på reglaget vid Tillåt tillägg från andra butiker.
  5. Klicka slutligen på Tillåt och starta om webbläsaren.

När du har gett tillåtelse att använda andra butikers tillägg behöver du bara besöka Google Chromes webbutik med Microsoft Edge och välja det tillägg du vill använda.

Vi rekommenderar dock att du håller dig till att hämta tillägg från officiella källor som Microsoft eller Chrome – där det finns krav på säkerheten – och inte från slumpmässiga platser på nätet.

LÄS ÄVEN: Obs! Fler blir lurade av webbläsartillägg

Många användbara verktyg i webbläsaren

I Google Chromes nätbutik vimlar det av tillägg som vart och ett på sitt sätt gör livet på nätet bättre. I PC-tidningen nummer 3/2023 avslöjar vi tre praktiska tillägg som eliminerar irriterande detaljer på hemsidor.

Till exempel kan du undvika att videor spelas upp automatiskt när du besöker en hemsida, eller slippa bli tillfrågad om cookies gång på gång.

Läs mer om tilläggen i PC-tidningen, där vi också visar hur du använder dem. Om du prenumererar på PC-tidningen kan du också läsa en PDF-version av artikeln direkt.

Om du inte prenumererar på PC-tidningen kan du göra det genom att klicka här.

Kanske är du intresserad av...