Microsoft blockerar Windows 11-uppgraderingar
Windows 11:

Om Internet Explorer är standardwebbläsare i Windows 10 blockerar Microsoft uppgraderingen till Windows 11.

© Shutterstock

Microsoft blockerar Windows 11-uppgradering

Om du använder Internet Explorer som standardwebbläsare i Windows 10 kanske du upplever att Microsoft hindrar dig från att uppgradera till Windows 11.

Långt ifrån alla datorer är kompatibla med Windows 11, och även om datorn är redo för det nya operativsystemet kan du få problem med att uppgradera från Windows 10.

Om du har Windows 10 och använder Internet Explorer (eller bara har den inställd som standardwebbläsare) kan du uppleva att Microsoft aktivt hindrar dig från att uppgradera till Windows 11.

Som tur är finns det en enkel lösning på problemet. 

Microsoft blockerar automatiskt uppgradering

Om du vill uppgradera till Windows 11 och använda Internet Explorer som standardwebbläsare måste du nämligen först överföra webbläsarens data till Microsoft Edge.

Anledningen är att Internet Explorer håller på att fasas ut, och Microsoft vill försäkra sig om att du inte förlorar dina sparade uppgifter och webbläsardata från Internet Explorer när du uppdaterar till Windows 11, där du inte kan använda webbläsaren. 

LÄS ÄVEN: Microsoft Sluta använda Internet Explorer

Därför blockerar Microsoft automatiskt möjligheterna att uppgradera till Windows 11, såvida inte alla webbläsardata från Internet Explorer har överförts till Microsoft Edge.

Lösningen är alltså att först byta från Internet Explorer till Microsoft Edge. Annars riskerar du att förlora alla dina bokmärken, lösenord, användarnamn med mera när du uppgraderar till Windows 11.

LÄS ÄVEN: Windows 11 har kommit – vad betyder det för mig?

Så importerar du webbläsardata i Edge

Om Microsoft hindrar dig från att uppgradera till Windows 11 eftersom du använder Internet Explorer som standardwebbläsare måste du överföra webbläsardata, inställningar, lösenord och användarnamn med mera till Edge.

Det är under alla omständigheter en bra idé att flytta data från Internet Explorer, eftersom webbläsaren försvinner 15 juni 2022

Så här gör du om du vill överföra data till Microsoft Edge:

  1. Öppna Microsoft Edge och klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet.
  2. Välj Inställningar.
  3. Under Profiler klickar du på Importera webbläsardata.
  4. Klicka på Välj vad du vill importera.
  5. Välj Microsoft Internet Explorer och klicka på Importera.

Edge importerar nu data från Internet Explorer, och du kan uppgradera till Windows 11 om datorn är kompatibel med Microsofts senaste operativsystem.

LÄS ÄVEN: Microsoft varnar för att hämta Chrome

Kanske är du intresserad av...