Webbläsaren Microsoft Edge

Nyheter i webbläsaren Microsoft Edge.

© Shutterstock

Nya funktioner i Edge för ökad produktivitet

Microsofts nyligen uppdaterade webbläsare Edge får nu ännu fler funktioner för att underlätta livet på internet.

Senare i år kommer Microsoft Edge att få en rad nya funktioner. Ett exempel är att flikar kan sorteras vertikalt och att det kommer ett helt nytt sätt att kopiera innehåll från webbsidor.

Enligt Microsoft är målsättningen med de nya funktionerna att öka produktiviteten när man surfar på internet.

Läs mer om nyheterna i det här blogginlägget från Microsoft.

> Mer att läsa: Hämta nya Edge

Vertikala flikar i Edge

Vertikala flikar innebär helt enkelt att öppna flikar inte behöver ligga överst i webbläsarfönstret, utan att de kan flyttas till vänsterkanten.

De vertikala flikarna kan flyttas runt och sorteras i ordning om man så vill. Det går att dra in nya flikar mitt i samlingen.

Flikarna kan fällas in och bara visas som ikoner. En fördel när de fälls ut är att flikarnas fulla namn kan visas, vilket gör det lättare att hitta om många flikar är öppna samtidigt.

De vertikala flikarna i Edge lanseras i en kommande uppdatering senare i år. Vill du prova en liknande funktion redan nu kan du hämta tillägget Vertical Tabs till Chrome.

Vertikala flikar i Microsoft Edge.

Så här ser det ut med vertikala flikar i Microsoft Edge.

© Microsoft

Kopiera innehåll

En annan ny funktion är Smart Copy – smart kopiering. Den ska göra det lättare att kopiera till exempel tabeller från webbsidor och sedan klistra in dem i dokument eller mejl.

När något kopieras från en webbsida kommer formatet att behållas när det klistras in på annat håll. Fungerar det som Microsoft säger kan det spara mycket tid när man slipper städa i allt som klistras in från internet.

Även Smart Copy kommer senare i år i samband med en kommande uppdatering. Bilden nedan visar ungefär hur det kommer att fungera.

Smart Copy i Edge.

Lättare att kopiera innehåll från hemsidor med nya Edge. 

© Microsoft

Kanske är du intresserad av...