Acrobat till Edge
Acrobat till Edge

Snart blir Adobe Acrobat en del av webbläsaren Microsoft Edge.

© Shutterstock

Adobe Acrobat blir PDF-läsare i Edge

Snart blir det en helt ny upplevelse att läsa PDF-filer med Microsoft Edge, för Adobe Acrobat blir en del av webbläsaren.

Det är inte någon hemlighet att Microsoft gärna vill att vi använder webbläsaren Edge, och de lockar gång på gång med nya och spännande funktioner – senast med en inbyggd chattrobot à la ChatGPT, och nu med ett intressant samarbete med Adobe.

I Windows 10 och 11 är det Microsoft Edge som är standardprogrammet för att öppna PDF-dokument, men det ändras snart. I alla fall nästan.

Det kommer visserligen fortfarande att vara Edge som är standardprogrammet i Windows, men Microsoft har ingått ett avtal med programvaruutvecklarna Adobe, som innebär att den populära PDF-läsaren Adobe Acrobat blir en integrerad del av Microsoft Edge. Det skriver Microsoft i ett blogginlägg.

Framöver kommer det att vara Adobe Acrobats källkod som används för att läsa PDF:er i Edge, vilket bland annat gör att dokumenten blir skarpare och snyggare samt laddas snabbare.

LÄS ÄVEN: Så byter du PDF-läsare i Windows

Snyggare färger och bättre prestanda

Du kanske har försökt öppna ett PDF-dokument i webbläsaren Edge. Det är knappast någon minnesvärd upplevelse. Tvärtom brukar det kännas en aning krångligt och inte speciellt finputsat, och ibland visas inte dokumenten helt korrekt.

Med integreringen av Adobe Acrobat i Microsoft Edge förbättras PDF-läsningen. Enligt Microsoft kommer färger och grafik att bli snyggare, prestandan blir snabbare, säkerheten blir bättre och det blir lättare att markera textstycken.

Det blir också möjligt att betala för extrafunktioner som möjligheten att redigera text och foton direkt i PDF:en, samt att konvertera PDF-filer till andra format.

LÄS ÄVEN: Öppna aldrig PDF-filer från okända avsändare

Acrobat till Edge i mars

Det kostar inget att få den nya versionen av Edge med den förbättrade PDF-läsaren, och implementeringen av Adobe Acrobat kommer till både Windows 10 och Windows 11.

Microsoft Edge uppdateras dessutom automatiskt med den nya PDF-läsaren, så allt du behöver göra är att utrusta dig med tålamod.

Enligt planen blir Adobe Acrobat en del av Microsoft Edge någon gång under 2023. De första användarna kan komma att uppleva den nya PDF-läsaren i mars 2023.

LÄS ÄVEN: Så använder du Chrome-tillägg i Edge

Kanske är du intresserad av...