Radera webbläsardata mycket enklare
Radera webbläsardata enkelt:

En ny funktion i Chrome gör det mycket enklare att rensa webbläsarhistoriken.

© Shutterstock

Så raderar du snabbt webbläsarhistoriken i Chrome

Google har lagt till en ny smart funktion i webbläsaren Chrome, som gör det mycket enklare att rensa din webbläsarhistorik.

3 februari 2023 av Martin Lorentsen

Google Chrome uppdateras ständigt med nya funktioner och på senare tid har Google haft privatlivet i fokus.

Det har till exempel nyligen blivit möjligt att kontrollera hur väl skyddad du är med Chromes inbyggda och omfattande säkerhetskontroller. Det är dock inte bara stora, avancerade verktyg som förbättrar säkerheten i Chrome.

Google har även lagt till en liten ny funktion som med ett enkelt handgrepp gör det möjligt att radera historiken över vilka hemsidor du har besökt.

LÄS ÄVEN: Chrome fungerar inte längre med Windows 7 och 8

Radera webbläsarhistoriken enkelt

Det kan finnas flera anledningar till att du vill radera historiken över det du har sökt efter i Google. Det är det som nu har blivit mycket lättare. Du behöver nämligen inte längre gå in i Chromes inställningar och leta efter en specifik funktion.

Istället behöver du bara skriva in två ord i adressfältet i Google Chrome. Då dyker det upp en knapp som du kan klicka på och komma direkt till inställningarna för att rensa historik och andra data i webbläsaren. Gör så här:

  1. Öppna Google Chrome och skriv Rensa webbinformation i adressfältet.
  2. Klicka på knappen Rensa webbinformation.
  3. Markera lämpliga alternativ och välj ett tidsintervall.
  4. Klicka på Rensa data.
Så här fungerar funktionen
Så här fungerar funktionen

Skriv bara ”Rensa webbinformation” (här på engelska) i adressfältet och klicka på knappen som dyker upp. Då kommer du direkt till den plats i Chromes inställningar där du kan radera informationen.

© Google


Den nya funktionen har automatiskt lagts till i Google Chrome. Om du inte ser den beror det på att du inte har haft Chrome stängt på länge. Starta därför om webbläsaren om så är fallet.

LÄS ÄVEN: Sökning i sidofält förbättrar Google-sökningar

Fler funktioner förbättrar integriteten

Genvägen till att radera webbläsarhistoriken är bara en av flera nya funktioner för att förbättra integriteten i Google Chrome. Du kan till exempel aktivera Förbättrat skydd och bland annat få besked om något av dina lösenord dyker upp i en dataläcka.

Du kan också köra en säkerhetskontroll som undersöker om Chrome är helt uppdaterat, om du har svaga lösenord, om du har skadliga tillägg installerade eller om det finns skadlig programvara installerad på datorn.

Allt görs via Chromes inställningar under kategorin Integritet och säkerhet som du hittar genom att klicka på de tre prickarna uppe till höger i Chrome och välja Inställningar på menyn.

LÄS ÄVEN: Så använder du tillägg i Chrome

Kanske är du intresserad av...