Under ”Min aktivitet” i Google kan du se din historik.
Min aktivitet

Med några få klick kan du förhindra att andra får tillgång till din historik. 

© Shutterstock

Ny funktion i Chrome: Sätt din internethistorik bakom lås och bom

Med en ny funktion i Chrome kan du undvika att andra oavsiktligt får reda på vilka hemsidor du besökt eller vilka produkter du sökt efter.

31 maj 2021 av Niklas Ernst

Vilka produkter sökte du efter på mobilen igår morse? Och var befann du dig förra måndagen till middagstid? Vilken video tittade du på senast på YouTube?

Den typen av information vill de flesta förmodligen gärna hålla för sig själva. Nu blir det ännu enklare med en ny funktion i Google Chrome som ska göra det enklare att hålla ditt privatliv privat.

All din Google-historik – oavsett om det handlar om Google-sökningar, Google Maps-placeringar, sedda filmer på YouTube eller något annat – lagras nämligen på Googles servrar.

Nu har Google gjort det möjligt att lägga till ett extra säkerhetslager till den potentiellt känsliga informationen. Det är till exempel praktiskt om du sitter vid en offentlig dator och glömmer att logga ut. 

Med den nya funktionen aktiverad måste ditt lösenord anges innan någon kan komma åt din historik.

LÄS ÄVEN: Nu måste du betala för Google Foto

Så aktiverar du säkerhetsfunktionen

All din Google-aktivitet sparas på en gemensam sida hos Google med namnet Min aktivitet på Google

Här kan du se din aktivitet i de olika Google-verktygen, men du kan också välja hur lång tid informationen ska sparas innan den raderas.

LÄS ÄVEN: Här är den geniala Google-appen du inte känner till

Det är också här som du kan aktivera den nya säkerhetsfunktionen, så att du måste ange ditt Google-lösenord innan du kan komma åt historiken.

Gör så här för att aktivera funktionen:

  1. Gå till Min aktivitet på Google på den här adressen.
  2. Klicka på den blå texten Hantera verifiering av Min aktivitet ungefär mitt på sidan.
  3. Markera Kräv extra bekräftelse och klicka sedan på Spara.
  4. Skriv in ditt lösenord i fönstret som öppnas och klicka på Nästa.
  5. Nu är lösenordet aktiverat och om du vill få tillgång till din fullständiga historik måste du först mata in ditt lösenord. 

Kanske är du intresserad av...