rejsepenge

Spara massor av pengar på nästa resa. Vi ger dig goda råd om hur du kan göra stora besparingar när du köper semesterresor.

Hitta billiga resor på nätet

Du kan spara massor av pengar om du beställer semesterresan på helt rätt tidpunkt. Vi kan inte garantera halva priset eller lyxsemester för 1000 kronor, men i gengäld kommer vi med goda råd om hur du kan öka sannolikheten att hitta din nästa resa till ett bra pris.

7 januari 2019

Beställ resan i förväg, flyg mitt i natten med ett okänt flygbolag eller boka biljetterna via en mindre, tysk resebyrå. 

Det finns många tips på hur du kan spara pengar på resan, vilka du ska lyssna på och vilka du ska ignorera. 

Vi har samlat ett gäng erkända tips på hur du slipper undan billigt när du vill njuta av solen på sydligare breddgrader, spännande storstadsresor eller en helt främmande kultur.

Hitta billiga resor

Råden spänner över allt från när du ska beställa till hur du ska beställa, och har du dem i åtanke kan du ha turen att få ner räkningen rejält. 

Vi kan dessvärre inte garantera stora besparingar, men chansen för att du snubblar över ett bra erbjudande ökar helt klart.

Den goda nyheten är att du kan fixa det hela på internet, och inte behöver resa dig från kontorsstolen. Så luta dig tillbaka och hitta din billiga resa nu.

1. Beställ i god tid 

Det kan löna sig en hel del att vara ute i god tid när du ska beställa din resa. 

De billiga flygbiljetterna är nämligen de som ryker först när biljetterna läggs upp till försäljning. 

Destinationen har stor betydelse för hur lång tid innan resan du ska beställa, men fyra till fem veckor före resedagen brukar vara en bra tidpunkt.

2. Bra väder ger bra priser 

Utbud och efterfrågan på flygbiljetter spelar stor roll för priset, och därför betyder bra svenskt väder som regel också låga priser. 

Är det 25 grader och sol i maj kan det alltså vara den helt rätta tidpunkten att boka semesterresan på.

3. Använd en söksida för resor 

Det kan vara svårt att jämföra priser mellan olika rese- eller flygbolag. 

För att skaffa sig en överblick och ett billigt pris kan du med fördel använda söksidor som Momondo eller Travelmarket

De är två av nätets bästa och här kan du enkelt jämföra priser.

4. Köp resan på en tisdag 

De fina erbjudandena hittar du tisdag eftermiddag. 

Det låter kanske märkligt, men icke desto mindre ligger något i det, visar flera analyser av resesidor som exempelvis Momondo eller Travelmarket. 

Flygbolagen skicka nämligen ofta iväg erbjudanden efter helgens onlineförsäljning och matchar därefter varandras priser tisdag.

> PC-tidningen rekommenderar 4 praktiska rese-appar

5. Paketresor med hotell och flyg 

Väljer du att köpa paketlösningar med både flygbiljetter och hotell, kan du som regel slippa undan billigare än om du köper de två var för sig. 

Oftast blir flygbiljetterna i alla fall billigare, när du väljer att boka hotell tillsammans med flygresan.

6. Kolla separata biljetter 

Ska hela familjen iväg på vintersemester till de franska alperna för att åka skidor verkar det mest logiskt att det är möjligt att få mängdrabatt om mi köper biljetterna samlade. 

Många gånger kan det dock göra resan dyrare. Reser ni fem stycken och det exempelvis bara är fyra billiga biljetter kvar, så får ni inte de fyra billiga och en enkel till standardpris. 

Kolla därför alltid priset på en enda biljett med samma avgång, för det kan finnas pengar att spara.

7. Utanför säsongen eller skolornas sommarlov 

Det sista goda rådet är att resa när det inte är högsäsong. Resebyråerna känner mycket väl till begreppet skollov och sätter ofta priset högt i de perioder där föräldrar och barn har möjlighet att resa tillsammans. 

En säker väg till att spara pengar är därför att lägga solresan till Mallorca vid tidpunkter, där de flesta andra arbetar – så slipper du också överfyllda badstränder och långa köer till de lokala sevärdheterna.

> Få kontroll på resan med Google Trips

Kanske är du intresserad av...