Mobiltelefon ferie

PC-tidningen rekommenderar 4 praktiska rese-appar

Vi utrustar dig med 4 appar som är praktiska att ha med sig på semesterresan.

1 juni 2018

Hitta rätt på världens flygplatser, få lokala väderutsikter och förstå främmande menyer med hjälp av snabba översättningar. 

En smartmobil eller en pekdator kan vara en underbar hjälp på resan. Här tipsar vi om 4 stycken praktiska appar som kan vara till stor hjälp när du är på resande fot. 

Alla finns både till Android och till iOS, du behöver bara söka efter dem i respektive app-butik.

Gateguru 

Ett fantastiskt verktyg att ha i telefonen när du ska resa med flyg, eftersom appen innehåller information om terminaler på flygplatser världen över. 

Det finns även information om butiker och restauranger på flygplatserna, plus att användare kan dela med sig av praktiska tips. 


Google Maps

Du kommer aldrig vilse vare sig i centrala New York eller på små tyska grusvägar, Google Maps hjälper dig alltid att hitta rätt väg och kan användas både som landkarta och sjökort. 

> Hämta Google Maps

WiFi Map

Den här appen borde vara obligatorisk i alla smartmobiler om du vill använda internet utomlands men vill slippa dyra telefonräkningar. Tjänsten presenterar både listor och kartor som visar var du kan koppla upp dig mot trådlösa nätverk. 

Tänk dock på att vara extremt försiktig med att koppla upp dig mot okända privata nätverk, de kan vara fällor som vill lura av dig personlig information. 

> Hämta WiFi Map

Google Translate

Willkommen, bienvenue, welcome! Fremde, etranger, stranger. Allting blir snabbt översatt med Google Translate. 

Du kan antingen skriva in ord eller meningar som du vill ha översatta, eller rikta telefonens kamera mot en skylt som appen översätter mer eller mindre korrekt - oavsett vilket är det smidigare och troligtvis mer korrekt än som du ska försöka gissa vad det står.

Få ett praktiskt tangentbord med PC-tidningen 

Nu kan du tillsammans med PC-tidningen få ett praktiskt pekdatortangentbord, så att du slipper använda det frustrerande skärmtangentbordet. Tangentbordet har ett format som gör att det passar i väskan och det väger bara 350 gram. 

Det ansluts med Bluetooth till alla moderna pekdatorer och smartmobiler, och när det är anslutet kan du använda de riktiga tangenterna för att skriva på skärmen precis som med en bärbar dator. Ovanför tangentbordet finns dessutom en praktiskt skåra som fungerar som en hållare för pekdatorn medan du skriver. 

Enbart tangentbordet är värt 379 kronor, men du får det tillsammans med två nummer av PC-tidningen för bara 59:50 kronor.

Kanske är du intresserad av...