Google uppdaterar Gmail och ger ny design åt Chrome-logotypen
Ny design för Google-tjänster

Google håller på att göra om designen i Gmail, samtidigt som Google Chrome får en ny logotyp.

© Shutterstock

Stor uppdatering av Gmail på gång

Googles e-posttjänst Gmail får en designmässig uppiffning de kommande dagarna, och webbläsaren Chrome får en uppdaterad logotyp.

10 februari 2022 av Martin Lorentsen

Använder du e-posttjänsten Gmail kommer du snart upptäcka att allt ser lite annorlunda ut. Google har nämligen en uppdatering redo som ändrar delar av Gmails design.

Bland annat tillkommer det en helt ny panel till vänster i Gmail, där det går att komma åt Google Meet-funktionen eller chattsamtal med dina e-postkontakter.

Gmail är inte den enda tjänsten som Google vill förändra. Webbläsaren Chromes logotyp förändras också, men den ändringen är långt ifrån omvälvande.

LÄS ÄVEN: Skydda ditt Google-konto med tvåstegsverifiering

Ny design för Gmail

Den nya uppdateringen kommer redan nu till Gmail-varianten Workspace, som normalt används av organisationer och på arbetsplatser.

Det är alltså inte alla Gmail-konton som får uppdateringen i första omgången. Först under tredje kvartalet 2022 blir det nya utseendet standard för Gmail. 

Om du däremot har Gmail Workspace kan du redan från den 8 februari se fram emot en e-posttjänst som är lättare att överblicka.

Gmails nya design medför bland annat att Google Meet och Google Chat flyttas till en separat panel till vänster om inkorgen. Listan över kontakter som är online försvinner alltså från inkorgen.

> Har du ännu inget Google-konto och en Gmail-adress? Så här skapar du ett Google-konto.

Ny design i Gmail
Ny design

Så här kommer nya Gmail se ut. Det är framför allt på vänster sida som förändringar dyker upp med de olika panelerna.

© Google


Inkorgen får dessutom nya färger och rundare kanter som ska göra det lättare att skilja mellan mejl och funktioner.

LÄS ÄVEN: Hur mycket vet Google om dig – och hur raderar du det?

Ny logotyp för Google Chrome

Gmail är inte den enda Google-relaterade produkten som får ett nytt utseende. Webbläsaren Google Chrome står också inför en designmässig förändring.

Den populära webbläsaren får en ny logotyp för första gången på åtta år, men om du förväntar dig en revolutionerande förändring lär du bli besviken. 

Det handlar nämligen om en ganska liten skillnad om man jämför den gamla logotypen från 2014 med den nya.

Google-designern Elvin Hu har på Twitter avslöjat hur den nya logotypen ser ut, och den nya logotypen har inte förändrats särskilt mycket. Skuggorna från färgerna är borta, och den blå cirkeln framstår som en aning större.

LÄS ÄVEN: Microsoft varnar för att ladda ner Chrome

Kanske är du intresserad av...