Shotcut, gratis program för videoredigering. Redigera hemvideo.

Redigera video med programmet Shotcut. Du kan hämta programmet redan nu säkert och utan kostnad i Fördelszonen.

Shotcut: Redigera dina semesterfilmer

Ta dina dina semesterfilmer i hampan och redigera dem så att de blir ännu bättre. Använd videoredigeringsprogrammet Shotcut, som du kan hämta säkert och gratis i Fördelszonen.

Lyckligt hemkomna från semestern har de flesta av oss mängder med inspelade videofilmer på våra mobiltelefoner. Det brukar dock bli så att de bara ligger och samlar virtuellt damm, för inte ens de mest välvilliga familjemedlemmar har lust att titta på timtal med hemvideofilmer. 

Men kanske tio minuter? Lösningen är att redigera filmerna och behålla det bästa så att det blir en kort men spännande video.

Dessvärre är videoredigeringsprogram ofta inte bara dyra utan dessutom trassliga att använda. Det är annorlunda med programmet Shotcut som är gratis och du kan hämta programmet tillsammans med en guide för hur du använder det. (Du kan läsa mer om det längre ner på sidan).

> Läs också vårt stortest av videoredigeringsprogram i Fördelszonen. (Bara för PC-tidningens läsare)

Enkel och gratis videoredigering med Shotcut

Shotcut är ett utmärkt program för att redigera videofilmer, och innehåller enkla verktyg för att klippa i filmerna, ta bort onödiga delar och göra klippen som du behåller bättre. Det klarar av alla de vanliga videoformaten, så du behöver inte bekymra dig om ifall du kommer att kunna använda din mobilinspelade film.

i Shotcut får du naturligtvis även tillgång till en rad olika filter och effekter, så att du kan lägga till lite extra dramatik där du tycker att det behövs.

Läs också: Hämta gratis musik och ljudeffekter till dina filmer

Shotcut videoredigering gratis

Så här ser gränssnittet ut i videoredigeringsprogrammet Shotcut. Det är relativt enkelt att navigera, och du får snabbt snygga resultat.

Kom i gång med Shotcut redan nu

Du kan hämta programmet Shotcut i PC-tidningens Fördelszon.

Vanligtvis är det bara PC-tidningens läsare som kan hämta program i Fördelszonen, men nu kan alla göra det lika enkelt och säkert.

I Fördelszonen finns dessutom en utförlig artikel om programmet med steg för steg-instruktioner som du kan hämta om du läser PC-tidningen.

I videon här under kan du se en liten introduktion till Shotcut, där du kan se hur enkel videoredigering kan vara.

Kanske är du intresserad av...