videoredigering gratis
Videoredigering

Det professionella utseendet till trots är det här videoredigeringsprogrammet gratis.

Videoredigering: Hitta det bästa gratisprogrammet

Vi jämför fyra videoredigeringsprogram som har det gemensamt att de alla är gratis. De bästa av dem är svåra att skilja från kommersiella program som ofta är dyra.

I vårt jämförande test i PC-tidningen 3/2019 letar vi efter det bästa videoredigeringsprogrammet som inte kostar något.

På redaktionen är vi bortskämda med professionella program som är stora, omfattande och så dyra att vi inte skulle ha råd att köpa dem för privat bruk.

Därför förväntade vi oss inte särskilt mycket av de fyra gratisprogram för videoredigering som stod på menyn denna gång. Men att sätt ihop en liten film av videoklipp i mobilen borde de väl i alla fall klara av?

Gratis videoredigering täcker alla behov

Redan när vi kör i gång det första programmet står det klart att det inte finns någon anledning att köpa ett program för videoredigering. Programmet täcker definitivt alla behov en glad amatör kan ha.

Det är något överväldigande att det går att få så många funktioner i ett program som inte kostar någonting, samtidigt som det är snyggt och prydligt uppbyggt.

Det finns faktiskt inte anledning att ta fram plånboken för att sätta ihop en film av videoklipp i mobilen och publicera den på YouTube om man så vill. Gratisprogrammen innehåller allt som behövs och mer därtill.

Enkel videoredigering med professionell känsla

Raskt sätter vi ihop en sommarvideo med klipp från familjens semester. Klippen fogas ihop med proffsiga övergångar och de går att lägga till bakgrundsmusik och rullande text.

Resultatet är en riktigt bra videofilm där till och med färgbalansen mellan klippen är justerad, så att det inte märks att allt är filmat vid helt olika tillfällen.

Läs hela stortestet i PC-tidningen nummer 3/2019, som finns i butikerna nu.

> Prova PC-tidningen från 29 kronor. Prenumererar du nu kan du läsa det aktuella numret av tidningen direkt i digitalt format via appen Wype. Läs mer om alla våra erbjudanden.

Videoredigeringsprogrammen i testet:

Lär dig mer om videoredigering med PC-tidningen

Ett av de bästa gratisprogrammen för videoredigering är Shotcut, som finns att hämta i Fördelszonen.

Artikeln är en utförlig guide om programmet och hur du får ut mesta möjliga av de många funktionerna.

Kanske är du intresserad av...