Det blir inget stöd för Android-appar i Windows 11 vid lanseringen.
Android

Det blir inget stöd för Android-appar i Windows 11 vid lanseringen.

© Shutterstock

Windows 11 kan inte köra Android-appar vid lanseringen

Microsoft har avslöjat att Windows 11 inte – som utlovat – kommer att kunna köra Android-appar vid lanseringen i oktober.

När Microsoft offentliggjorde lanseringsdatumet för det kommande Windows 11, smög det fram ett litet erkännande mellan all annan information: Windows 11 är inte redo att köra Android-appar vid lanseringen den 5 oktober.

Det var annars en av de mest markanta nyheterna i det nya operativsystemet.

En talesman för Microsoft sa att företaget skulle se till att Android-appar skulle testas i Windows Insiders-programmet under de kommande månaderna. Först därefter kommer Android-appar att bli en del av Windows 11 och Microsoft Store.

> Läs mer om Windows 11 här

Så presenterade Microsoft möjligheten att köra Android-appar i Windows 11.
Windows 11

Så presenterade Microsoft möjligheten att köra Android-appar i Windows 11 när det kommande operativsystemet offentliggjordes. Nu ser det ut som att vi får vänta ett tag till.

© Microsoft

App-samarbete med Amazon

En del av förseningen beror förmodligen på att Microsoft inte samarbetar med Google, som står bakom Android, utan istället med Amazon som har utvecklat en egen butik med Android-appar.

Microsoft samarbetar även med Intel för att kunna köra appar programmerade för en ARM-processor på Intels X86-plattform.

Möjligheten att köra Android-appar var en av de mest efterlängtade funktionerna i Windows 11, så det ligger ett visst tryck på Microsoft för att få funktionen färdig. 

Med de uttalanden som företaget har kommit med ser det ut som att vi måste vänta till 2022 innan vi kan köra våra favoritappar från Android på Windows 11.

> Läs även: Se skillnaderna mellan Windows 10 och Windows 11

Kanske är du intresserad av...