Styr ljudet i Windows 11
Styr ljudet:

I Windows 11 kan du snart mycket lättare finjustera ljudnivåerna med en ny ljudmixer.

© Shutterstock

Snart kan du glädja dig åt en ny ljudmixer i Windows 11

Snart får Windows 11 en ny ljudmixer, så att det blir mycket lättare att hålla koll på ljudet.

Kanske har du upplevt att ljudet i en app eller ett program i Windows är avstängt eller nedskruvat. Ibland är lösningen att justera ljudnivån i själva appen, men om det inte hjälper behöver du gå in i ljudmixern i Windows.

I Windows 10 har ljudmixern varit lätt att hitta genom att högerklicka på ljudikonen i Aktivitetsfältet, men i Windows 11 är det annorlunda.

Här ska du gå in i systeminställningarna och klicka dig vidare in under ljudinställningar för att hitta en specifik underkategori. 

Men det blir det snart ändring på, för Microsoft håller på att testa en ny ljudmixer som snart blir en del av Windows 11.

LÄS ÄVEN: Hörlurar testar din hörsel

Få full kontroll över ljuden i Windows

I ljudmixern för Windows 10 och 11 kan du ta full kontroll över ljudet på datorn. Här kan du först och främst styra vilken källa som ska spela ljud på datorn och bland annat växla mellan högtalare och hörlurar.

I ljudmixern kan du också välja hur hög ljudnivån ska vara i diverse appar och program på datorn. På så sätt kan du dämpa systemljuden i Windows eller se till att ljuden i Google Chrome är högre än alla andra.

I Windows 11 kan du också välja att vissa appar ska använda datorns inbyggda högtalare, medan andra ska spela upp ljud i anslutna hörlurar.

LÄS ÄVEN: Få bättre ljud från datorns mikrofon

Så blir den nya ljudmixern i Windows 11

Med den nya ljudmixern för Windows 11 kan du snabbt och enkelt styra alla ljudkällor och ljudnivåer – precis som i Windows 10.

Klicka bara på panelen för ljud, Wi-Fi och batteri längst ned till höger i Windows 11 och sedan på ikonen för ljud. Här kommer den nya ljudmixern att läggas till som underkategori, där du kan styra ljuden på datorn.

Just nu testas den nya ljudmixern, men den förväntas bli en del av Windows 11 via en uppdatering inom kort. Det är dock ännu inte känt om det handlar om veckor eller månader.

LÄS ÄVEN: Så byter du ljudkälla i Windows 11

Kanske är du intresserad av...