Filma skärmen med Skärmklippverktyget i Windows 11
Skärmklippverktyget:

I den uppdaterade versionen av Skärmklippverktyget kan du markera ett område på skärmen som ska vara med i inspelningen. Sedan är det bara att klicka på Start för att spara en videoinspelning.

Enklare skärminspelningar i Skärmklippverktyget i Windows 11

Snart behöver du inget separat program för att spela in din skärm. Om du har Windows 11 på datorn blir funktionen snart en inbyggd del av programmet Skärmklippverktyget.

Ibland är det enklare att förklara för andra hur de ska utföra en uppgift i Windows eller hittar något på nätet om man kan visa dem med en inspelning av skärmen.

Därför har vi i Fördelszonen emellanåt lagt in program som både kan spara videor och bilder av det som sker på skärmen – till exempel det utmärkta programmet ShareX.

Men snart behöver du inte längre ett program för att spela in det som händer på skärmen. Åtminstone inte om du använder Windows 11. 

Utökad funktion i Windows 11

Om du har Windows 11 på datorn kommer du snart att få en uppdatering för verktyget Skärmklippverktyget. 

Med det kan du redan idag – i både Windows 10 och 11 – spara bilder av det som händer på skärmen, så kallade screenshots.

Det nya som är på väg till Skärmklippsverktyget i Windows 11 är möjligheten att även skapa videor av exempelvis skrivbordet, ett öppet program eller det som sker i webbläsaren.

Med den funktionen kan du enkelt och snabbt spela in en kort video där du visar en viss handling. Den videon kan du sedan skicka till dem som behöver se hur de ska göra likadant.

> Läs även: Så tar du en skärmbild på datorn

Inspelningsfunktionen i det nya klippverktyget är otroligt enkel att använda.
Mycket enklare:

Inspelningsfunktionen i det nya klippverktyget är otroligt enkel att använda. Där andra program kräver större insikter kan du med Skärmklippverktyget bara markera ett område och klicka på Start.

Upplev den nya funktionen redan idag

Om du är med i Microsofts Insider-program kan du prova den nya versionen av Skärmklippverktyget redan idag.

Funktionen är inbyggd i version 11.2211.35.0 av verktyget.

Vi har tidigare skrivit en artikel om Windows Insider-programmet, där vi visar hur du går med i den exklusiva klubben. Den kan du läsa här.

> Läs även: Så spelar du in skärmen i Windows 10

Kanske är du intresserad av...