Xbox Game Mode i Windows 10
Spela in skärmen i Windows 10:

Xbox Game Bar är tänkt att användas till datorspel, men det kan användas för att spela in annat.

Spela in skärmen i Windows 10

Vill du visa någon hur ett program fungerar i Windows 10 kan du använda Xbox Game Bar för att spela in det som visas på skärmen.

11 februari 2020 av Martin Haverholm

Ofta är det enklare att visa hur något fungerar än att försöka förklara det i ord. Därför finns det oändliga mängder med förklarande videor på YouTube, som till exempel visar hur man löser olika problem.

Du kan också spela in det som händer på din skärm och visa andra. Du kanske inte vill lägga det på YouTube men om du vill hjälpa en vän med något kan en video vara lösningen.

Du behöver inte ens skaffa något nytt program. Funktionen finns nämligen inbyggd i Windows 10. Med Xbox Game Bar är det tänkt att man ska spela in videoklipp från spel, men det går precis lika bra att spela in vilket programfönster som helst.

Spela in med Xbox Game Bar

Xbox Game Bar spelar in det som visas på skärmen.

När Xbox Game Bar spelar in skärmen visas det en liten svart panel överst till höger. 


För att börja spela in skärmen trycker du på Windowstangenten + Alt + R för att starta Xbox Game Bar. Efter några sekunder visas en liten svart panel uppe till höger på skärmen. Den indikerar att inspelningen har börjat.

För att stoppa inspelningen trycker du på de blå stoppknappen i panelen. Videoklippet som har spelats in sparas automatiskt.

När inspelningen är klar kan du trycka på Windowstangenten + G för att öppna Xbox Game Bar. Överst till vänster finns det lilla fönstret Klipp. Klicka på Visa alla videoklipp för att se alla sparade inspelningar.

Med Xbox Game Bar går det bara att spela in det som händer i ett programfönster. Funktionen kan inte spela in hela skrivbordet.

För att göra bättre inspelningar av hela skärmen rekommenderar vi FlashBack Express Recorder, som finns att hämta i Fördelszonen.

> Hämta FlashBack Express Recorder och artikeln som visar hur det fungerar (kräver inloggning)

Kanske är du intresserad av...