Animering av Android Auto
Android Auto:

Det blir enklare att styra Android Auto med den nya, delade skärmen.

© Google

Nu kommer stora förbättringar till Android Auto

Nu har den stora uppdateringen för Android Auto äntligen kommit och det finns massor av spännande nyheter att se fram emot.

Den har varit på gång länge, men nu är den stora uppdateringen till Android Auto äntligen här.

Uppdateringen tillkännagavs av Google redan under första halvan av 2022, men nu är den äntligen klar och skickas ut till Android Auto-användare under de kommande dagarna.

Enligt Google fokuserar den nya versionen av Android Auto på tre saker: navigering, kommunikation med vänner och familj samt ljudupplevelser i form av musik och podcasts.

Kartvyn har flyttats till förarsidan av skärmen. Det finns nu även ett fält där du snabbt kan öppna de senast använda apparna.

Läs mer om Android Auto – Googles hemliga app för bilen – här

Mer innehåll på skärmen

Den största designmässiga förändringen är att skärmen är delad, så att Android Auto blivit bättre på att visa olika typer av innehåll på skärmen samtidigt. 

Skärmlayouten är gjord så att skärmen kan anpassas efter de olika skärmformat som biltillverkarna använder sig av. Med andra ord anpassar sig layouten oavsett om skärmen i bilen är widescreen, kvadratisk eller något annat.

Google Assistent kan nu ge förslag på saker du kan göra beroende på situation. Den kan till exempel presentera missade samtal och påminnelser och den gör det enkelt att dela din förmodade ankomsttid med andra.

Underhållning för elbilsägare

Om du lyssnar på långa podcasts i bilen kan du se fram emot att enklare kunna hoppa fram och tillbaka i uppspelningen med ett enkelt tryck på skärmen.

Alla som har elbil kan glädja sig åt att det finns små spel att roa sig med medan man väntar på att laddningen ska slutföras.

> Läs vår originalartikel om den nya versionen av Android Auto här

Här nedan kan du se Googles presentationsvideo av nya Android Auto.

Vad är Android Auto?

Android Auto är ett system som ger användare tillgång till funktioner och appar från en Android-mobil via bilens skärm och ljudanläggning. Du kan till exempel ringa, skicka och ta emot meddelanden, navigera och spela upp musik, samtidigt som du håller ett öga på vägen. 

Systemet kan också ge dig tillgång till andra appar som Spotify, WhatsApp, Google Maps och många fler. 

Det går även att använda röstkommandon för att både välja musik från exempelvis Spotify och diktera sms eller ringa med handsfree.

För att kunna använda Android Auto behöver du en mobil som kör Android 5.0 eller senare och en bil som är kompatibel med systemet.

Apples motsvarighet till Android Auto heter Apple Carplay. Idag är de flesta nya bilar kompatibla med båda systemen. 

Kanske är du intresserad av...