Intel Tiger Lake
Processor

Titta efter processorn när du köper ny pc.

© Shutterstock

Ny processorgeneration från Intel

Intel lanserar nästa generations processorer. De är fyllda med nyheter som drar upp prestandan rejält, något att tänka på om du ska köpa en ny dator.

28 september 2020 av Niklas Ernst

Funderar du på att köpa en ny pc i höst bör du läsa vidare här.

Intel har nämligen släppt sin nya generation processorer kallade Tiger Lake. Den här elfte generationen Core-processorer är anpassade för bärbara datorer och de innehåller en rad nyheter.

> Mer att läsa: Lär dig mer om processorn i din dator

Tiger Lake har markant bättre prestanda än föregående generation processorer, något som särskilt märks vid prestandakrävande uppgifter som video- och bildbehandling och spel.

Det beror bland annat på det nya integrerade grafikkortet Intel Xe. Enligt Intel är det inte bara vassare än tidigare generationer, det kan även konkurrera med enklare dedikerade grafikkort som till exempel Nvidia MX350.

> Mer att läsa: Se vilka program som belastar processorn

Kolla efter rätt processor

Är det höga prestanda du behöver är det alltså en god idé att vara noggrann med vad du köper.

Vare sig du väljer en dator med Core i3, i5 eller i7, ska du se efter att processorn är av den senaste generationen, det vill säga generation 11 – även känd som Tiger Lake.

Behöver du inte topprestanda utan nöjer dig med att surfa, chatta, hantera e-post och kanske skriva lite, kan du förmodligen spara pengar när den nya processorn kommer. Datorer med förra generationens processorer kan då bli billigare när det säljs ut med rabatt.

En rad datortillverkare har redan presentaret kommande datorer som baserar på Tiger Lake.

> Mer att läsa: Testa själv: Så snabb är din processor


> Just nu får du ett nummer av PC-tidningen och tillgång till allt material i Fördelszonen på vår hemsida för endast 29 kronor. Läs mer om erbjudandet.

Enligt Intel är det nya integrerade grafikkoret Intel Xe är lika snabbt som enklare dedikerade grafikkort.

© Intel

Kanske är du intresserad av...