Samsung Galaxy Book Pro har AMOLED-skärm
Samsung Galaxy Book Pro

Samsung Galaxy Book Pro har inbyggd fingeravtrycksläsare i av-/på-knappen.

© Samsung

AMOLED-teknik från smartmobiler i Samsungs nya bärbara datorer

Samsungs nya bärbara datorer använder samma typ av kontrastrika AMOLED-skärmar som företagets smartmobiler. Dessutom tillhör de marknadens lättaste bärbara datorer.

10 maj 2021 av Morten Skeldal Østergaard Testredaktør

Samsung blandar in teknik från smartmobiler i sin nya serie bärbara datorer.

Samsung Galaxy Book Pro är den första bärbara datorn utrustad med AMOLED-teknik, vilken kommer från det sydkoreanska företagets mobiltelefoner.

Skärmen är SGS Eye Care-certifierad. Det innebär att den avger upp till 70 procent mindre blåljus som kan hålla dig vaken om du använder skärmen sent på kvällen. Dessutom kan Intelligent Color Engine-tekniken automatiskt justera färgdjupet beroende på vad du arbetar med.

Du får med andra ord optimal färgåtergivning och kristallklara bilder på skärmen.

> Läs även: 5 goda råd innan du köper en ny dator

Logga in med ett fingeravtryck

Datorn har också möjlighet att koppla upp sig mot det nya 5G-mobilnätet.

Processorn är från Intels senaste generation och ljudet levereras av AKG-högtalare med Dolby Atmos för bättre ljudkvalitet.

Och så har Samsung byggt in en biometrisk fingeravtrycksläsare i strömknappen för extra säkerhet.

Galaxy Book Pro är Samsungs lättaste hittills med sina 870 gram och den är endast 11,2 millimeter tjock. Det gör 13-tumsmodellen till en av marknadens lättaste bärbara datorer just nu. 

> Läs hur du kan dra nytta av 5G-nätet på din dator och i hemmet

Det är enkelt att dela innehåll med andra produkter i Samsungs Galaxy-familj.
Samsung Galaxy Book Pro

Det är enkelt att dela innehåll med andra produkter i Samsungs Galaxy-familj med hjälp av funktionen Quick Share, som påminner om Apples funktion Airdrop.

© Samsung

Överför enkelt data från din gamla dator

Med Galaxy Book Smart Switch kan du snabbt föra över bilder, filmer, filer och inställningar från din befintliga Windows-dator till en Galaxy Book-dator.

Batteriet har kapacitet att låta dig arbeta hela dagen och när det är dags att ladda har datorn 65 watts snabbladdning via USB-C-porten.

Galaxy Book Pro har ett rekommenderat pris på mellan 11 500 kronor och 18 000 kronor, och finns i färgerna Mystic Blue och Mystic Silver. Det är nog det som vi andra kallar blått och silver.

Datorn kan köpas från 14 maj 2021.

> Det är knappt ett år sedan Samsung åter gick in på marknaden för bärbara datorer i Sverige med tre Galaxy Book-modeller. Du kan läsa mer om dem här.

Kanske är du intresserad av...