Med Pluto TV kan du titta på TV och serier gratis - utan abonnemang
Titta på film och serier gratis

Att titta på film och TV online behöver inte kosta pengar. Med en specialiserad webbtjänst kan du titta på timmar av underhållning gratis.

© Shutterstock

Pluto TV: Så tittar du på gratis filmer och serier online

Med den här webbtjänsten är det möjligt att få tillgång till tusentals timmar underhållning - utan att behöva hala fram ett kreditkort.

31 augusti 2023 av Tobias Emil Boborg Siemsen

64 miljoner människor världen över använder redan den kostnadsfria streamingtjänsten Pluto TV. Där kan du titta gratis på innehåll som har sammanställts i samarbete med 400 olika internationella medieföretag.

Pluto TV kan enkelt nås och strömmas antingen via en app på mobilen, i webbläsaren eller på en smart-TV med internetuppkoppling;

På Pluto TV kan du se allt från gamla, klassiska TV-serier till olika sport- och livsstilsprogram utan att det kostar dig ett öre. Det finns definitivt något för dig.

Allt började i maj 2022 när Pluto TV tecknade ett avtal med den nordiska medie- och underhållningsjätten Viaplay Group. Du kanske redan är bekant med tjänsten, eftersom den tidigare var känd som Viafree.

Få en översikt över streamingtjänsternas utbud och priser här

Är Pluto TV gratis?

Ja, är det korta svaret;

Tjänsten är i sin helhet gratis. Det innebär att du inte behöver registrera dig eller betala något för att få tillgång till innehållet.

Det är annonserna som gör det möjligt för Pluto TV att erbjuda allt detta innehåll gratis. Reklam och annat betalt innehåll visas mellan avsnitten och under en film - precis som du känner igen det från vanlig flödes-TV. 

Det kan du se på Pluto TV?

På Pluto TV kan du titta on demand - det vill säga innehåll som du kan titta på när du vill. Eller så kan du följa ett brett utbud av livekanaler;

Du väljer det längst upp på skärmen, och det finns mycket innehåll på båda ställena. Sedan kan du utforska de många kategorierna i menyn till vänster;

Några av de mest välkända TV-programmen du kommer att stöta på när du öppnar Pluto TV är Chuck Norris i sin roll som Texas Ranger i serien "Walker". Andra serier är Star Trek och South Park, som båda har varit stora succéer både hemma och utomlands.

Det finns också en stor katalog med olika filmer, där några av de mest populära är klassiska actionfilmer och säsongsbetonade filmer för jul och andra speciella tillfällen.

Förutom en uppsjö av serier och filmer kan du alltid hitta kanaler som visar nästan alla typer av sport. Allt från kampsport till krocket visas 24 timmar om dygnet. Det finns alltid en sportmatch eller tävling på Pluto TV.

Om du utforskar livekanalerna hittar du också nyhetskanaler, musik, barn-TV och mycket, mycket mer. Det finns till och med kanaler som är dedikerade till videospel som Fortnite, Roblox och Minecraft.

Här kan du se utbudet av on-demand-innehåll;

Här kan du se vad som sänds live på Pluto TV:s kanaler

Här är en del av vad du kan se på Pluto TV:

  • Top Gear - Säsong 14-23
  • Walker Texas Ranger 
  • Star Trek: Deep Space Nine
  • South Park
  • Lyxfällan
  • Melrose Place
  • NCIS
  • Expedition Robinson
  • Awkward

Så använder du Pluto TV på din dator

Alla titlar, såväl som serier och filmer, kan streamas on-demand på webbplatsen, www.Pluto.tv. Du behöver inte ens skapa en profil eller tillhandahålla vare sig information eller betalning.

Allt du behöver är att ha din dator ansluten till en internetanslutning.

Du möts först av webbsidan för live-TV, men högst upp på sidan kan du växla till on-demand och sedan utforska kategorierna till vänster;

Om du inte har en smart-TV kan du använda en Chromecast för att få innehåll från din mobil till din TV. 

> Läs också: Vad är Google Chromecast?

Så använder du Pluto TV på din surfplatta eller mobil

På mobilen eller surfplattan kan du titta på Pluto TV gratis med den officiella appen;

Om du har en iPad eller iPhone kan du hitta appen i Apple App Store genom att antingen söka efter den själv eller klicka på länken här.

Om du har en Android-mobil eller -surfplatta kan du hämta appen från Google Play Store genom att söka efter "Pluto TV". Du kan också gå direkt till appen genom att klicka här.

När du har hämtat appen till din enhet kan du utforska Pluto TV:s omfattande universum;

Pluto TV-bild
Pluto TV

Att titta på film och TV online behöver inte kosta pengar. Med Pluto TV kan du se allt från romantiska filmer till sport gratis.

© Shutterstock

Skapa en profil på Pluto TV

Det kan verka konstigt att skapa en användarprofil på Pluto TV när du inte behöver göra det, men det finns faktiskt många goda skäl att göra det.

Som användare av Pluto TV kan du organisera ditt innehåll och fortsätta titta på olika enheter;

Du kan till exempel skapa listor som hjälper dig att hålla reda på alla filmer och serier som du vill titta på i framtiden. Dessutom kan du enkelt återuppta dina program genom att hitta dem under fliken "Titta på" - som du kanske känner igen från andra streamingtjänster

All hjälp med hur du ställer in dina favoritlistor och använder plattformen på det mest optimala sättet finns här.

> Läs också: 3 hemliga knep för Netflix

Här kan du också titta på gratis TV

Pluto TV är inte det enda stället online där du kan titta på filmer och serier gratis.

Du kan också titta på DR TV i Danmark, SVT Play i Sverige och NRK i Norge så länge du befinner dig i Skandinavien, men där kan det förekomma en del geografiska restriktioner mellan länderna.

Hos SVT Play hittar du välkända program och innehåll från TV-kanaler och olika produktioner genom tiderna, plus direktsänd TV.

Naturligtvis kan du också betala för streaming online. Här hittar du en översikt över alla streamingtjänster online

Kanske är du intresserad av...