Usb-minne 5G-strålning

Ett brittiskt företag säljer ett usb-minne som sägs skydda mot 5G-strålning, men myndigheterna är inte övertygade.

© BioShield

Usb-minne hävdar skydd mot 5G-strålning

Brittiska BioShield säljer ett usb-minne som sägs skapa en sköld som skyddar mot 5G-strålning.

Det finns en utbredd skepsis mot den nya generationens mobila bredband 5G. På senare tid har därför telemaster bränts upp på flera håll i världen, men framför allt i Storbritannien.

På Facebook finns det många som hävdar att det finns ett samband mellan strålningen från den nya 5G-tekniken och coronaviruset, cancer samt en rad andra sjukdomar.

Det finns emellertid inga vetenskapliga undersökningar som visar att 5G skickar ut mer elektromagnetisk strålning än 3G och LTE, utan att det snarare är tvärtom.

Skapar en sköld runt datorn

Det brittiska företaget BioShield tar detta på allvar och har därför tagit fram ett usb-minne som sägs skapa en skyddande sköld med åtta meters radie kring datorn. Skölden ska enlig företaget stoppa strålningen från 5G-nätet.

Usb-minnet 5GbioShield säljs på företagets hemsida för 283 pund, vilket motsvarar runt 3 300 kronor.

5GbioShield sägs dessutom inte bara stoppa strålning från 5G-nätet utan även från andra källor. Usb-minnet uppges skapa en ”balans hos obalanserade svängningar i all elektrisk dimma som framkallas av enheter som bärbara datorer, trådlösa telefoner, trådlösa nätverk, surfplattor och så vidare.”

> Mer att läsa: Stort test: 5G är ofarligt

USB mot 5G-strålning.

Usb-minnet som uppges skydda mot 5G-strålning. 

Usb-skydd mot 5G-strålning

För 3 300 kronor går det att köpa ett usb-minne som sägs skydda mot 5G-strålning.

© BioShield

Identisk med kinesiskt usb-minne

Det engelska säkerhetsföretaget Pen Test Partners är dock inte övertygade. Ägaren Ken Munro har till exempel hittat ett identiskt usb-minne från Kina som säljs på Ebay för 40 kronor.

Det kan dock vara prisvärt eftersom det kinesiska usb-minnet rymmer 128 gigabyte.

Pen Test Partners har köpt både BioShields usb-minne och det kinesiska usb-minnet för att jämföra dem. Den enda skillnad som de hittade mellan de båda enheterna var den klisterlapp som sitter på BioShields usb-minne. Uppgifterna kommer från BBC.

Vill stoppa försäljningen

Den brittiska myndigheten London Trading Standards vill tillsammans med brittisk polis stänga webbsidan och stoppa försäljningen av usb-minnet.

Stephen Knight på London Trading Standards, säger till BBC att de betraktar verksamheten som ett bedrägeri och att usb-minnet inte håller vad som lovas.

När detta skrivs går det emellertid fortfarande att köpa 5GbioShield på den ännu så länge öppna webbsidan.

Kanske är du intresserad av...