Telefonen bara drygt hälften så lång när den viks ihop.
Motorola Razr 2019

Telefonen bara drygt hälften så lång när den viks ihop.

© Motorola

Ny mobil från Motorola kan vikas på mitten

Motorola Razr är en ny version av företagets legendariska vikbara mobiltelefon. Skillnaden är att den nya versionen är en fullt funktionsduglig smartmobil även när den är hopvikt.

Motorola Razr var en serie viktelefoner som Motorola lanserade för 15 år sedan.

Nu är telefonen (eller i alla fall namnet) tillbaka. 

Telefonen kan fortfarande vikas på mitten, men i utvikt läge liknar den en vanlig smartmobil med en skärm som tar upp det mesta av telefonens framsida.

Utöver den spektakulära skärmen har telefonen specifikationer som en vanlig smartmobil i prisklassen under de dyraste topptelefonerna. 

Här under kan du se hur Motorola marknadsför den nya Razr:

Inte i nivå med andra toppmodeller

Processorn är Qualcomms Snapdragon 710 som inte ligger i nivå med de snabbaste. Det finns bara en kameralins på baksidan medan många toppmodeller nu för tiden har tre.

Dessutom har batteriet en kapacitet på 2510 mAh vilket är i underkant för en modern smartmobil, men det beror troligtvis på platsbrist.

Ny teknik är inte billig. Trots att Motorola Razr inte har några toppspecifikationer har telefonen ändå ett rekommenderat pris på 18000 kronor, vilket inte är speciellt mycket billigare än Samsung Galaxy Fold och Huawei Mate X, som bägge har bättre specifikationer.

> Läs också: Så dyra blir de vikbara mobiltelefonerna


Här under kan du se hur webbpublikationen Yanko Design har testat den nya Motorola Razr:

Du kan läsa mer om Motorola Razr 2019 på tillverkarens hemsida.

Kanske är du intresserad av...