Nu kan du äntligen använda iPhone i Windows
iPhone i Windows 11:

Med Telefonlänk-appen blir det möjligt att använda din iPhone på Windows 11-datorn.

© Microsoft

Nu kan du äntligen använda iPhone i Windows

Microsoft har äntligen gjort det möjligt att använda iPhone i Windows. Allt som krävs är en speciell app och att du har Windows 11. Vi visar hur du ska göra.

Tack vare den inbyggda Windows-appen Telefonlänk (tidigare Din Telefon) har det under lång tid varit möjligt för Android-användare att ansluta mobilen till datorn. 

Nu har turen kommit till iPhone.

Microsoft har nämligen äntligen infört iOS i Telefonlänk-appen och just nu håller funktionen på att rullas ut. Det skriver Microsoft i ett blogginlägg.

I och med implementeringen av iOS i Telefonlänk kan nu även iPhone-användare använda datorn för att ringa och svara på telefonsamtal, se aviseringar samt läsa och skriva textmeddelanden.

LÄS ÄVEN: Apple samlar in data - även när du har stängt av det

Så kan du använda din iPhone på datorn

Om du däremot tror att du med den här nya funktionen kan använda alla iPhones appar på datorn måste du tänka om. Det är relativt begränsat vad du egentligen kan göra med en iPhone i Windows.

När du har anslutit din iPhone till Windows kan du bara använda mobilens grundläggande funktioner: Du kan ringa, svara på samtal samt läsa och skriva textmeddelanden.

Dessutom kan du att se aviseringar från mobilen direkt i Windows och se din fullständiga kontaktlista.

Microsoft uppger specifikt att Telefonlänk inte kommer att kunna svara på gruppmeddelanden eller skicka foton eller videor i meddelanden.

Om du använder verktyget med en Android-mobil har du fler möjligheter. Här får du bland annat tillgång till mobilens bilder direkt på datorn.

LÄS ÄVEN: Kopiera bilder och video från mobilen till datorn

Så ansluter du din iPhone till Windows

Det är ganska enkelt att ansluta mobilen till Windows, men det kräver att du har:

  • Windows 11
  • En Bluetooth-anslutning 
  • Den senaste versionen av Telefonlänk-appen
  • Och att din iPhone minst körs med iOS 14.

Om du uppfyller dessa krav behöver du bara öppna Telefonlänk-appen i Windows och välja iPhone på startskärmen. Då startar en grundlig steg-för-steg-guide som du ska följa tills mobilen är parkopplad med datorn.

Enligt Microsoft håller funktionen löpande på att rullas ut till alla Windows 11-användare redan nu, och kommer till att börja med att stödja 39 språk. Exakt vilka språk det handlar om är inte känt.

LÄS ÄVEN: Så kontrollerar du iOS-version på en iPhone

Kanske är du intresserad av...