iphone säkerhet

I ett par steg gör du ditt Apple-konto och enheter betydligt säkrare. 

© Shutterstock

Gör din iPhone säker

Lägg ner några sekunder på att göra din iPhone och ditt Apple-ID mycket säkrare. Så här skyddar du alla dina Apple-enheter.

Använder du tvåfaktorautentisering i din iPhone och iPad?

Om inte bör du aktivera funktionen omgående. Den gör nämligen dina enheter och ditt Apple-ID betydligt säkrare i ett slag.

Tvåfaktorautentisering innebär att du först loggar in på vanligt sätt med användarnamn och lösenord, men du kommer inte vidare utan den tillfälliga kod som skickas till det mobilnummer som du har angivit. Koden måste knappas in för att det ska gå att logga in i nya enheter.

> Mer att läsa: Säkrare Google-konto med tvåstegsverifiering

Aktivera tvåfaktorautentisering i iPhone

Säkerhetsfunktionen är lätt att ställa in i iOS. Gör så här:

  1. Öppna appen Inställningar i telefonen.
  2. Tryck på ditt namn överst.
  3. Tryck på Lösenord och säkerhet.
  4. Tryck på Tvåfaktorautentisering.
  5. Fyll i ditt telefonnummer som du vill få bekräftelsekoderna skickade till.
  6. Klicka på Nästa. Du får nu en kod skickade till numret du uppgav. Skriv in koden för att bekräfta telefonnumret och därmed aktivera funktionen.

När du i fortsättningen loggar in i en ny enhet med ditt Apple-ID får du en kod skickad till din telefon. Koden krävs för att du ska kunna logga in på ditt Apple-konto i den nya enheten.

Gör alla dina trådlösa enheter säkra

I det nya numret av PC-tidningen kan du läsa mycket mer om hur du göra alla dina trådlösa enheter säkrare. Allt från din iPhone, iPad, Android-mobil, dator, övervakningskamera, router och så vidare måste skyddas mot yttre hot.

PC-tidningen finns att köpa i välsorterade kiosker och i dagligvaruhandeln runt om i hela landet.

Om du tecknar en prenumeration nu kan du läsa tidningen direkt i din smartmobil eller pekdator med appen Wype. Med appen kan du även läsa de senaste numren av tidningen.

> Prova PC-tidningen för endast 29 kronor. Du kan även välja något av våra andra erbjudanden där du får en speciell välkomstgåva.

Som prenumerant får du också:

  • Full åtkomst till vårt forum där du kan få svar på alla dina frågor om datorer, internet och tillbehör.
  • Tillgång till hela Fördelszonen med över 400 program, instruktionsfilmer, teckensnitt, bilder, spel och appar – samt steg för steg-instruktioner.
  • Testzonen, där vi kontinuerligt publicerar nya tester av datorer, mobiltelefoner, pekdatorer och tillbehör av alla möjliga slag.
  • De tio senaste numren i digitala utgåvor via appen Wype.

Kanske är du intresserad av...