Ta reda på vilka appar som dränerar batteriet.

Tar batteriet i mobilen slut snabbt? Ta reda på vilka appar som drar mest ström.

© Shutterstock

Hitta apparna i mobilen som drar mest ström.

Vet du vilka appar som drar mest ström i din mobil? Så här gör du för att hitta apparna som dränerar batteriet snabbast.

5 december 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

En dag, kanske två. Längre än klarar sig inte en modern mobiltelefon på en laddning.

De flesta är nog eniga om att batterisymbolen i telefonen blir röd alldeles för snabbt, men vet du egentligen vilka appar som det är som dränerar batteriet så fort att telefonen måste laddas varje dag?

Det går faktiskt att få en översyn av strömförbrukningen i en mobiltelefon och se om det är Facebook, Snapchat eller webbläsaren som slukar mest ström.

För att vara säker på att batteriet inte blir helt tomt kan du skaffa en så kallad powerbank, som är ett portabelt batteri för att ladda en mobil eller pekdator.

Just nu får du en snygg och smidig powerbank samt två nummer av PC-tidningen för endast 59:50 kronor. Du sparar 407 hela kronor.

Se strömförbrukningen i iPhone

I en iPhone gör du så här: Öppna Inställningar, rulla nedåt och tryck på Batteri. Vänta medan telefonen analyserar strömförbrukningen. När det är klart visas en lista över de appar som procentuellt har förbrukat mest ström under det senaste dygnet.

Tryck på en av de många apparna i listan för att få mer information om hur mycket appen har använts aktivt och körts i bakgrunden.

Mer att läsa: Så här byter du lättast från iPhone till Android.

Se strömförbrukningen i Android

I Android ser det lite olika ut beroende på enhet, men i många fall nås funktionen via Inställningar och Batteri.

Här visas en lista över hur mycket ström i procent olika appar har förbrukat av batteriet. Det går att trycka på en app för att se hur mycket ström den drar om den är startad med inte används.

Läs fler nyheter om mobiltelefoner

Kanske är du intresserad av...