Här är uppfinningen som kan rädda din telefon

Fodralet med de spindelliknande benen ska rädda din telefon.

Här är uppfinningen som kan rädda din telefon

Har du också tappat en mobiltelefon med spräckt skärm som resultat? Då kan det här vara lösningen.

3 juli 2018 av Niklas Ernst

Från handen rakt ner på marken.

De flesta telefoner brukar någon gång under sin livstid råka ut för ett brutalt tapp, något som i värsta kan få skärmen eller hela telefonen att gå sönder.

Nu kan det vara slut med det, i varje fall om den tyska ingenjörstudenten Philip Frenzel får som han vill.

Han har i likhet med många andra tröttnat på trasiga skärmar och har utvecklat vad som kan beskrivas som en mobil airbag, som du kan se i den här videon.

Avancerat mobilfodral

Själva uppfinningen är en form av fodral som mobiltelefonen placeras i. Fodralet innehåller sensorer som registrerar accelerationen när telefonen tappas. När det inträffar aktiveras de fjädrande benen, och resultatet är en betydligt mjukare landning. I varje fall i teorin.

Läs också om telefonen som är gjord för att kunna tappas i golvet.

Jagar finansiering för sin uppfinning

För tillfället existerar projektet bara som en aningen klumpig men fullt fungerande prototyp. Folket bakom utvecklingen ska nu försöka finansiera projektet med hjälp av  Kickstarter.com, där alla som vill kan vara med och hjälpa till med finansieringen.

För tillfället finns det ingen information om när eller ens om airbagen kommer ut på marknaden, men Philip Frenzel själv är optimistisk.

"Vi hoppas kunna försörja oss på det," säger han

Tills produkten kommer ut på marknaden kan du läsa mer om hållbara telefoner i artikeln Så hittar du den mest hållbara telefonen.

Kanske är du intresserad av...