Samsung Galaxy A42 5G
Samsung Galaxy A42 5G

Samsung Galaxy A42 5G är en av marknadens billigaste 5G-telefoner.

© Samsung

Billig 5G-telefon

Priserna på 5G-telefoner sjunker snabbare än för någon annan ny teknik. Till och med jättarna är med på lågpriståget. Ett exempel är Samsung Galaxy A42 5G, som kostar 3 900 kronor.

Även om Post- och telestyrelsen har pausat auktionen av 5G-frekvenser är tekniken här. Det finns sedan tidigare flera mindre 5G-nät i gång och utbyggnaden över landet håller om inte på, så är den i alla fall i startgroparna.

5G är främst en teknik för snabba dataöverföringshastigheter över det mobila bredbandet, det är inte avsett för röstsamtal. De kommer även i fortsättningen att ske via 3G.

För att dra nytta av 5G krävs det nya mobiltelefoner med stöd för 5G.

5G är ännu nytt och de första telefonerna kostade multum. Men tekniken har sjunkit i pris snabbar än vad någon annan ny teknik har gjort, och nu finns det riktigt billiga 5G-telefoner på marknaden.

> Mer att läsa: 5G: Det snabba nätverket kommer allt närmre

5G under 4 000 kronor

Samsungs nya 5G-telefon, Galaxy A42 5G kostar runt 3 800 kronor. Det är det första exemplet på en billig 5G-telefon från en av de stora jättarna.

Det är inte den billigaste 5G-telefonen på marknaden, men den är ett exempel på hur prisbilden snabbt ändras.

Galaxy A42 har en super AMOLED-skärm hela 6,6 tum och ett batteri på 5 000 milliamperetimmer som dessutom klarar snabbladdning.

> Mer att läsa: Fler 5G-telefoner

Kanske är du intresserad av...