bästa sms-appen Android

Använder din telefon en medioker app för att hantera sms? Byt till en bättre.

Så byter du sms-app på din Android-mobil

Om du har flera appar för att kommunicera på din mobil, har du säkert upplevt att dina sms kan dyka upp i nya oväntade program. Vi visar hur du väljer en standard-app för dina sms.

Facebook Messenger. WhatsApp. Viber. 

Mängder av appar slåss om att få hantera dina sms och därmed ersätta telefonens inbyggda meddelande-app som en av de mest betydelsefulla apparna på enheten.

När du installerar en ny kommunikations-app som exempelvis Facebook Messenger, brukar de bland annat be om tillåtelse att bli din standard-app för sms. Om du inte tänker dig för och är lite för snabb med fingrarna kan du plötsligt råka ha ett helt nytt program som hanterar dina meddelanden, och det behöver inte nödvändigtvis vara ett som är bättre än det du hade.

Lyckligtvis är det enkelt att byta standard-appar i telefonens inställningar.

Så byter du standard-app för sms

Här visar vi hur det går till att byta en standard-app på din telefon. Det här exemplet använder en OnePlus-telefon, men metoden är i stort sett identisk på alla Android-modeller.

  1. Gå in i telefonens inställningar
  2. Välj Appar och aviseringar
  3. Välj Standardappar
  4. Bläddra till Sms-app och välj den
  5. Nu väljer du vilken app som ska hantera dina sms

Du kan alltid gå tillbaka till den här inställningen och ändra igen om något nytt program skulle "lägga beslag på" dina meddelanden.

> Läs också: Så styr du behörigheterna på mobilen

Skriv sms på datorn i stället

Visste du att du inte behöver sitta och skriva sms på mobilen? Du kan lika gärna göra det på datorn. Det praktiska Windows-verktyget Din telefon samarbetar med en app på mobilen, så att du kan sitta med en stor skärm och riktigt tangentbord och skriva dina meddelanden. 

Din Telefon är faktiskt en genial funktion för Android som gör kommunikationen mellan mobiltelefonen och datorn mycket enklare. Guiden i det nya numret av PC-tidningen gör det enkelt att koppla samman enheterna så att du kan börja dra nytta av funktionerna.

> Läs hela guiden i Fördelszonen (endast för PC-tidningens läsare)

Kanske är du intresserad av...