Apples putsduk – Apple Polishing Cloth – till iPhone, iPad och MacBooks.
Apples putsduk

Så här ser en putsduk från Apple ut som kostar 250 kronor. Den går däremot inte att få tag på just nu eftersom den är slutsåld till nästa år.

© Apple

Apples svindyra putsduk är helt slutsåld

Apple har lanserat en putsduk. Den kan användas för att putsa din iPhone, iPad och Mac-dator. Den kostar 250 kronor. Och den är slutsåld!

2 november 2021 av Morten Skeldal Østergaard

Det liknar kanske ett väldigt försenat aprilskämt, men det är fullständigt sant. Apples nya putsduk kostar 250 kronor och företagets kunder är helt galna i den.

Vid första anblicken ser den ut som en helt vanlig putsduk.

Om du granskar putsduken extremt noggrant kommer du upptäcka att det faktiskt är precis vad det är.

> Läs även: Apple AirTag: Hitta dina ägodelar med mobilen

Apples putsduk slutsåld till efter nyår

Vi vet inte om det är rengöringsmanin på grund av covid-19 som har fått Apple att lansera den dyra trasan, men det finns i alla fall en stor efterfrågan.

Om du lägger en beställning på Apples hemsida kommer den att levereras tidigast i januari 2022.

Om du väljer standardleverans är frakten gratis. Trasan levereras mellan den 14 och 28 januari.

> Läs även: Apple varnar: Använd inte iPhone när du kör motorcykel

Apple Polishing Cloth – en putsduk från Apple för 250 kronor.
Apple Polishing Cloth

I Apples webbutik kan du förhandsbeställa den nya putsduken. Här kan du också läsa mer om den – närmare bestämt vilka produkter trasan är kompatibel med. 

487,50 kronor med tidig leverans 

Om du vill ha putsduken levererad med expressleverans mellan den 14 och 28 januari, det vill säga samma datum som med vanlig frakt men före 09.30 på förmiddagen, tillkommer 237,50 i frakt. Då blir totalsumman 487,50 kronor för putsduken. Expressleverans är dock inte tillgängligt i hela landet.

Apples putsduk har fått en egen sida på Apples webbplats, och här kan du bland annat se vilka produkter trasan är kompatibel med. 

Det är lite märkligt att Apple bara anger iPad-modeller tillbaka till femte generationen av den populära surfplattan och iPhones tillbaka till iPhone 6 som kompatibla med putsduken. Gissningsvis kan den putsa även äldre modeller.

Det enda som till synes skiljer trasan från motsvarande produkt som finns för ett par tior på varje stormarknad, är nämligen den diskreta Apple-logotypen i ena hörnet. 

Om du hellre vill lägga pengarna på att bli klokare och undvika objudna gäster i datorn, kan du få tre nummer av Bonnier PC-tidningen + en övervakningskamera i gåva för 179 kronor här.

Apple Putsduk – Apple Polishing Cloth
Apples putsduk

Det är Apple-logotypen i hörnet som gör hela skillnaden. Bortsett från den är det bara en helt vanlig putsduk.

© Apple

Kanske är du intresserad av...