Uppdatera program med Patch My PC
Patch My PC

Uppdaterade program ger en säkrare pc.

Håll alla program uppdaterade

Illasinnade personer utnyttjar säkerhetsbrister i de vanligaste programmen för att angripa våra datorer, men riskerna blir mindre om du ser till att hålla de utsatta programmen uppdaterade.

Många datorvirus är riktigt otäcka. Skadlig kod kan ställa till elände av alla möjliga slag, men värst av allt är nog i alla fall utpressningsvirus.

En väg in i datorn för alla dessa hot är gamla program som inte är uppdaterade.

Att hålla sin dator uppdaterad är ett enkelt sätt att skapa ett första, och viktigt, skydd mot hackare och bedragare som vill in i datorn för att komma åt pengar på olika sätt.

> Skydda dig mot alla digitala hot med hjälp av PC-tidningens Säkerhetspaket.

Gamla program är farliga

Nästan alla datorer innehåller gamla favoritprogram som fungerar fint. Medan världen tickar på, använder vi de gamla trotjänarna som vanligt.

Problemet är bara att gamla program inte är rustade för att möta dagens hot. Och det vet hackarna. Därför är gamla program mumma för den som vill råna dig digitalt.

Det finns även andra aspekter av ouppdaterade program.

Windows uppdateras ständigt och får nya funktioner. Ju äldre ett program är, desto större är risken att det inte funderar när Windows hela tiden förnyas. Detta kan leda till att datorn slutar att fungera som det är tänkt.

> Mer att läsa: Senaste uppdateringen av Windows 10

Patch My PC löser problemn

Det är i stort sett hopplöst att själv hålla på och uppdatera alla program. Det finns ju roligare saker att göra med en dator än att hålla på och uppdatera allting hela tiden.

Det är här som programmet Patch My PC kommer in i bilden.

Det söker igenom datorn för att ta reda på versionsnumren av installerade program. När skanningen är klar visas en lista med de program som behöver uppdateras.

Patch My PC kan därefter uppdatera programmen åt dig-

Uppdateringsprogrammet Patch My PC finns i Fördelszonen tillsammans med en artikel som hjälper dig att komma i gång.

6 viktiga säkerhetskontroller

Det är inte bara viktigt att hålla programmen uppdaterade. Det finns mycket annat du kan göra för att förbättra säkerheten i datorn.

Läs mer om sex viktiga punkter som du behöver se över för att vara så skyddad som möjligt.

> Läs artikeln i PC-tidningen 19/2020 eller i Fördelszonen (kräver inloggning)

Kanske är du intresserad av...