Uppdatera webbläsaren Chrome omedelbart

Om du använder Chrome på datorn är det en väldigt god idé att uppdatera. 

© Shutterstock

Google: Därför ska du uppdatera Chrome direkt

Det krävs bara ett enda felsteg för att kriminella ska få tillgång till datorn. Gör det svårare för hackarna genom att se till att webbläsaren är uppdaterad.

28 april 2023 av Niklas Ernst

Det är inte mer än ett par dagar sedan Google uppmanade sina användare att omedelbart uppdatera webbläsaren Chrome.

LÄS ÄVEN: 10 nya funktioner i Chrome:

Anledningen är att Google upptäckt ett säkerhetshål som potentiellt kunde utnyttjas av hackare och kriminella för att infektera datorn med virus och malware.

Nu är det dags igen.

Ytterligare en sårbarhet har hittats

Sökjätten har nämligen upptäckt ytterligare ett säkerhetshål som har fått Google att skicka ut en uppdatering till webbläsaren Chrome för att lösa problemet.

Läs även: Nytt knep: Så raderar du snabbt webbläsarhistoriken i Chrome

Google har hittat en så kallad kritisk sårbarhet i webbläsaren Chrome, vilket framgår av ett blogginlägg som skrivits av Google. Där skriver man även att säkerhetshålet redan har utnyttjats. 

Om du använder Chrome är det därför viktigt att du ser till att uppdatera webbläsaren till den senaste och därmed säkraste versionen direkt.

Så uppdaterar du Google Chrome:

För att hämta den senaste versionen av webbläsaren måste du först klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet av programmet.

Gå in under Hjälp och klicka på Om Google Chrome. Då kontrollerar webbläsaren om det finns nya uppdateringar tillgängliga och möjlighet att uppdatera.

Starta om webbläsaren när du är klar. Nu har Chrome uppdaterats till den senaste versionen.  

Kanske är du intresserad av...