Nu är det möjligt att kopiera och klistra in filer i Google Drive i webbläsaren precis på samma sätt som du är van vid från Utforskaren.
Google Drive:

Nu är det möjligt att kopiera och klistra in filer i Google Drive i webbläsaren precis på samma sätt som du är van vid från Utforskaren.

Kopiera filer enklare i Google Drive

Tack vare en ny funktion i Google Drive kan du enkelt kopiera filer fram och tillbaka direkt i webbläsaren. Det finns också nya möjligheter för dina dokument.

Google Drive är välkänd och älskad av många eftersom tjänsten både är lättillgänglig och ger tillgång till 15 GB kostnadsfritt utrymme.

Nu är nya smarta funktioner på väg till tjänsten vilka gör det enklare att använda lagringsutrymmet i webbläsaren.

> Kom igång med Googles kostnadsfria kontorspaket med vår e-bok "Google-skolan" som du hittar i Fördelszonen

Markera flera textstycken i Docs

I ordbehandlingsprogrammet Microsoft Word har det sedan en tid tillbaka varit möjligt att hålla nere CTRL när du markerar text i ett dokument, för att på så sätt kunnat markera flera textstycken på olika ställen i ett dokument.

Nu får Docs Editor – miniversionen av Googles ordbehandlingsprogram och som öppnas när du dubbelklickar på ett dokument i Google Drive i webbläsaren – samma funktionalitet.

Tyvärr är genvägen till den nya funktionen inte riktigt lika smidig. Du måste nämligen hålla ned CTRL + ALT + SHIFT medan du navigerar till olika ställen i texten med höger och vänster pilknapp.

Men när genvägen väl sitter i fingrarna kan det finnas tid att spara när du till exempel ska skapa flera rubriker i ett dokument.

> Läs även: Bli blixtsnabb i Google Docs: Se alla kortkommandon här

Nu är det möjligt att markera flera textstycken i Docs Editor
Textmarkering i Docs:

På samma sätt som det varit möjligt i Microsoft Word kommer man nu kunna markera flera textstycken även i Docs Editor som öppnas när du dubbelklickar på ett dokument direkt i Google Drive.

Kopiera och klistra in i Google Drive

När du arbetar i Utforskaren i Windows är du van vid att kunna kopiera dina filer med CTRL + C och klistra in dem i en annan mapp med kortkommandot CTRL + V.

På så sätt är det mycket enkelt att flytta runt filer och skapa sig en bättre överblick.

Samma möjlighet finns nu i Google Drive. En funktion som vi ofta har undrat över varför den inte fanns.

Allt du behöver göra är att markera de filer i Google Drive i webbläsaren som du vill kopiera till en annan plats. Tryck på CTRL + C på tangentbordet.

Navigera till en annan mapp i Google Drive i webbläsaren och tryck på CTRL + V. Då kopieras dina valda filer till den nya platsen.

Möjligheten att kopiera och klistra in med kortkommandon finns redan nu, medan du får vänta några veckor på den nya funktionen att markera mer än ett textstycke.

> Läs även: 5 smarta knep för Google Drive

Kanske är du intresserad av...