Google har gjort ett nytt backupprogram för datorer.

Google Säkerhetskopiering och synkronisering ger dig nya möjligheter att säkerhetskopiera.

Google Säkerhetskopiering och synkronisering: Nytt Google-program

Google Drive byter namn till Google Säkerhetskopiering och synkronisering. Det betyder bland annat nya smarta funktioner hos den populära tjänsten - bland annat möjlighet att säkerhetskopiera alla mappar på din dator.

1 augusti 2017 av Steffen Nielsen

I juni avslöjade Google planerna för ett nytt säkerhetskopieringsprogram, och nu är Google Säkerhetskopiering och synkronisering klart att användas. Det är ett program till datorn som används för att synkronisera mappar mot internet. 

Här kan du läsa hur du får bättre sökresultat i Google

Slut med Google Drive och Google Foto

Programmet ersätter de välkända Google Drive och fotosynkroniseringsprogrammet Google Foto. Det ger dessutom dig som användare en rad nya möjligheter. Medan Google Drive primärt var en Dropbox-liknande program för synkronisering av filer som placerades i mappen Google Drive, kan Google Säkerhetskopiering och synkronisering användas för att säkerhetskopiera vilken mapp som helst på datorn, till exempel biblioteksmapparna Dokument, Bilder och så vidare.

Om du redan har Google Drive på datorn kommer det så småningom att automatiskt uppgraderas till det nya Säkerhetskopiering och synkronisering. 

Det är dock möjligt att uppgradera redan nu via den här länken.


När du har installerat programmet och loggat in på ditt Google-konto, kan du starta det via ikonen i Meddelandefältet. Därefter får du möjlighet att lägga till de mappar som du vill säkerhetskopiera.

Kanske är du intresserad av...